TERNAT/REGIO - Koffieactie bij de Wereldwinkel

C21

TERNAT/REGIO - Koffieactie bij de Wereldwinkel

Img_3530
 
Img_3529
 

Tot 15 februari krijg je in de Wereldwinkels gratis een doos Noussines bij aankoop 4 pakjes Fair trade koffie, dat is koffie waarvoor de boer een eerlijke prijs krijgt.  Wereldwinkel Ternat is gelegen Kapelleveld 31 en is open op woensdag- en vrijdagnamiddag van 14 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur. Er zijn ook Wereldwinkels in Asse, Dilbeek, Lennik, Halle en Opwijk. In Dilbeek is er ook een webshop.

Over de fairtrade koffie van Oxfam Wereldwinkels

Wereldwijd drinken we met z’n allen 2 miljard kopjes koffie per dag. En tegenwoordig weet iedereen dat de boeren die je koffie produceren, nog te vaak een bestaan leiden getekend door armoede en onzekerheid. Steeds meer consumenten kiezen daarom voor koffie uit eerlijke handel. Hoera! Maar momenteel wordt de markt ook overspoeld door de fairtradevariant van een product en als consument is het vaak hoofdkrabben: welk merk maakt nu écht het verschil?

Bij Belgisch fairtradepionier, Oxfam-Werelwinkels / Fair Trade, maken ze een verschil op diverse niveaus:

  • voor de boeren: een eerlijke prijs en nauwe samenwerking om samen te bouwen aan een echt duurzame koffieteelt. Het Partnerfonds ondersteunt de coöperaties op vlak van verduurzaming, management, vermarkten van hun producten …
  • voor de consumenten: een (biologische) fairtradekoffie van uitmuntende kwaliteit en volledige transparantie in de productieketen.
  • voor het milieu: inzet op duurzame en klimaatvriendelijke teelttechnieken, omschakeling naar biologische teelt.

Alle info over onze koffie

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief