HALLE - Werkzaamheden voetgangersbrug Graankaai nog niet begonnen

HALLE - Werkzaamheden voetgangersbrug Graankaai nog niet begonnen

Willamekaai_graankaai
Werkzaamheden aan Graankaai zijn nog niet gestart.Weldra toch omleidingen mogelijk. ©Stad Halle
 
Graankaai
Graankaai voorlopig nog open ©Roger Swalens
 

De voetgangersbrug aan de Graankaai in Halle  zou vanaf  maandag 3 februari  toegankelijker worden gemaakt door de Vlaamse Waterweg.  De  werkzaamheden zijn echter  ook vandaag vrijdag 7 februari nog niet van start gegaan en de Graankaai is nog steeds toegankelijk voor  autoverkeer, fietsers en  voetgangers .Zodra dit  wel gebeurt,is bijkomende verkeershinder mogelijk

Maar zodra het werk begint en tot vrijdag 21 februari is de Graankaai niet bereikbaar vanaf de Bospoortbrug. De Vlaamse Waterweg gaat de ingang van de Graankaai verkeersveiliger maken en de overgang naar de stalen voetgangersbrug toegankelijker maken.

De stalen voetgangersbrug aan de Graankaai neemt een deel van de rijweg in. Autobestuurders die de Graankaai inrijden, worden daardoor haast gedwongen om met hun wagen even over het voet- en fietspad te rijden. Dat veroorzaakte in het verleden soms gevaarlijke situaties. Daar wil de Vlaamse Waterweg nu wat aan doen. Daarom zal de ingang van de Graankaai volledig heraangelegd worden.

De bedoeling is om meer ruimte te creëren voor het autoverkeer dat de Graankaai inrijdt en ook visueel duidelijk te maken waar zich het wegdek bevindt.

Voetgangersbrug wordt toegankelijker gemaakt

Eenmaal de werken voltooid zijn, zal het wegdek aan de ingang van de Graankaai gevoelig hoger liggen. Op die manier kan de hellingsgraad naar de stalen voetgangersbrug voor een groot stuk weggewerkt worden waardoor de brug toegankelijker wordt. Enkele weken geleden werd ook aan de zijde van de Willamekaai de overgangshelling naar de voetgangersbrug afgevlakt. Dit is nodig omdat voetgangers binnenkort geen gebruik meer kunnen maken van de voetpaden op de Bospoortbrug en de voetgangersbrug het enige alternatief is om het kanaal over te steken.

De Vlaamse Waterweg wil de voetpaden op de Bospoortbrug op korte termijn afsluiten omwille van de stabiliteit. De voetpaden maakten geen deel uit van de renovatie van de brug zo’n 10 jaar geleden omdat deze vol nutsleidingen zitten. De voetpaden werden wel onderaan verstevigd met een stalen profiel maar dat werd eind 2018 aangevaren door een binnenschip. Met de werken wil de Vlaamse Waterweg de alternatieve voetgangersbrug toegankelijker en veiliger maken.

Werken voltooid op 21 februari

 In principe zullen deze werken geen hinder opleveren voor het autoverkeer op de Bospoortbrug.

Maar mochten bepaalde manoeuvres of ingrepen toch een gevaar inhouden voor het verkeer op de Bospoortbrug en de Sint-Rochusstraat, bestaat de kans dat de aannemer de helft van de rijweg tijdelijk afsluit. Vanaf dan mogen enkel nog de bussen van de Lijn of de TEC nog over de Bospoortbrug. Het autoverkeer wordt in zo’n situaties omgeleid via de Vandenpeereboomstraat, de Nederhembrug en de Willamekaai. In principe zal op 21 februari de klus geklaard zijn.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief