HALLE - Korys, de Colruyt familieholding, investeert in Bio-Life Laboratory

HALLE - Korys, de Colruyt familieholding, investeert in Bio-Life Laboratory

Bio-life
Bio-Life is gevestigd in Gembloux
 

Bio-Life Laboratorium is een toonaangevende merkfabrikant (Be-Life Natural Products) en distributeur van biologische, gezonde en natuurlijke voedingssupplementen. Het Bio-Life Laboratorium heeft de voorbije 30 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd in België. Het bedrijf breidt nu uit naar de buurlanden en daarbuiten. Het levert aan alle professionele kanalen:van onafhankelijke gezondheidsprofessionals tot voedingswinkels en apotheken.

 Het bedrijf legt de nadruk op zijn eigen merk, Be-Life Natural Products©, dat  producten aanbiedt die zowel natuurlijk, gezond als duurzaam zijn. Dat ligt perfect in lijn met de investeringsstrategie van Korys. De holding van de familie Colruyt kondigt  zonet aan dat hij een meerderheidsbelang heeft genomen in het bedrijf.

 Het Belgische laboratorium Bio-Life is in de provincie Namen (Gembloux) gevestigd. Het produceert en verkoopt een volledig gamma van meer dan 130 referenties in nutri- en fytotherapieproducten onder zijn eigen merk Be-Life Natural Products, en verdeelt daarnaast complementaire producten die aansluiten bij het eigen gamma (Aprolis, Phytonorm, Laboratoires Quinton, Primavera, La Gravelline en Sanitas). Het bedrijf is in  1991 opgericht door zijn huidige aandeelhouders, Sandra Lennertz en Bruno Thysebaert, beiden pioniers op het vlak van biologische en natuurlijke voedingssupplementen.

Bio-Life Laboratory stelt momenteel 30 personen tewerk in België en wil verder groeien in de toekomst. De familie en het huidige team blijven  de teugels in handen houden om de groei en langetermijnvisie aan te houden.

“We wensten een dynamische partner voor Bio-Life Laboratory, die bereid was het bedrijf te ondersteunen in de ontwikkeling van zijn nieuwe projecten en producten op korte en lange termijn. En dat alles uiteraard met respect voor de waarden die we delen en die we zullen blijven verdedigen.” luidt het bij Bio-Life.

 "Nu het koopgedrag van de consument steeds meer wordt gedreven door gezondheidsoverwegingen en verschuift naar meer bewuste consumptie, is de productportefeuille van Bio-Life uitzonderlijk goed gepositioneerd door zijn focus op natuurlijke, gezonde en innovatieve voedingssupplementenmerken."

Korys gelooft sterk in de groeiende markt voor vitaminen, mineralen en voedings- en plantensupplementen. Door het aanbieden van biologische en holistische producten heeft Bio-Life Laboratory een bijzondere positie in deze markt: “We houden van de stevige wortels van Bio-Life Laboratory als waardegedreven ‘familiebedrijf’ met een duidelijke duurzaamheidsfilosofie.

"We geloven dat het merk de capaciteit heeft om internationaal verder uit te breiden en de kansen te grijpen die de evoluties binnen de retailsector op vandaag bieden. We zijn dan ook verheugd om Bio-Life Laboratory te verwelkomen in ons Conscious Consumer ecosysteem en kijken uit naar de samenwerking”, aldus Thomas De Kempeneer, Investment Director bij Korys.

Wie en wat is Korys?

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen.

De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria.

 Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg.

Bijkomende informatie: www.korys.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden Google Maps©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief