HALLE - Groot onderhoud op de A8 in het vooruitzicht

HALLE - Groot onderhoud op de A8 in het vooruitzicht

Routee429
©Wikipedia
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in het voorjaar en tijdens de zomermaanden van 2020 een groot structureel onderhoud uit op de A8 in Halle. Daarnaast worden er ook verschillende kleinere onderhoudswerken uitgevoerd, onder meer aan de aansluitingen met de Ring rond Brussel (R0) en aan de op- en afrittencomplexen in Halle en in Tubeke. Volgens de huidige planning duren al deze onderhoudswerken samen ongeveer 3 maanden.

 Structureel onderhoud wegdek A8 over 3,5 kilometer

 De A8 in Halle wordt over een afstand van ongeveer 3,5 kilometer heraangelegd. De verharding en de fundering van het huidige wegdek wordt opgebroken en vervangen door nieuwe fundering en een volledige asfaltverharding. Ook de waterafvoer langs de A8 krijgt een onderhoudsbeurt en de vangrails worden vervangen.

 Deze structurele onderhoudswerken op de A8 worden grotendeels uitgevoerd in een verkeersluwere periode, de zomervakantie van 2020, waarin er 24u/24u en 7 dagen op 7 gewerkt wordt.

 Onderhoud op- en afrittencomplex 22 in Halle en complex 23 in Tubeke

 Daarnaast voert Wegen en Verkeer ook onderhoudswerken uit aan de op- en afrittencomplexen in Halle en Tubeke. De toplagen asfalt op de op- en afritten van zowel het complex 22 in Halle als het complex 23 in Tubeke worden afgefreesd en voorzien van een nieuwe toplaag in asfalt.

Tijdens de werken, die enkel ‘s nachts plaatsvinden, worden de op- en afritten in de werfzone afgesloten en zal het verkeer worden omgeleid via het vorige of het volgende op- en afrittencomplex.

 Nieuwe toplaag asfalt op oprit A8 naar binnenring R0

 Verder plant het Agentschap Wegen en Verkeer binnen dit project een onderhoud van de oprit van de A8 naar de binnenring van de R0. De toplaag van de oprit van de A8 naar de Ring rond Brussel wordt afgefreesd. Daarna krijgt de oprit een nieuwe toplaag in asfalt. De wegmarkering aan de binnenkant van de bocht wordt verwijderd. Er wordt nieuwe wegmarkering aangebracht. Daarnaast worden de vangrails aan beide zijden van de middenberm vervangen. De werken aan deze oprit vinden ‘s nachts plaats, tussen 22 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Tijdens de asfalteringswerken is de oprit volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de buitenring van de R0.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief