Regio - Colruyt en Delhaize maken afspraken voor leveren aan ziekenhuizen: unieke samenwerking

Regio - Colruyt en Delhaize maken afspraken voor leveren aan ziekenhuizen: unieke samenwerking

Solucious
©Colruyt
 
Coldel
©Colruyt en Delhaize vinden mekaar in de anti-Corona strijd
 

Delhaize en Colruyt slaan de handen in elkaar: samen gaan ze kosteloos boodschappen leveren aan het personeel in ziekenhuizen. De beide retailers beloven de ziekenhuizen eerlijk te verdelen, en ook andere concurrenten zijn welkom.

Eén supermarktketen per ziekenhuis


De retailers begraven dus tijdelijk de strijdbijl, naar eigen zeggen om "zoveel mogelijk ziekenhuispersoneel in België de mogelijkheid te geven om hun boodschappen te laten leveren nabij hun werkplek". Meer nog: ze stellen hun initiatief ook open voor andere retailers, zodat samen alle Belgische ziekenhuizen beleverd kunnen worden. Vorige week kondigde Colruyt al aan de medewerkers van het UZ Leuven en UVC Brugmann te gaan beleveren, terwijl Delhaize nu van start gaat met een onlineboodschappendienst in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

 Het gaat voor Delhaize om een test, waarbij het ziekenhuispersoneel als eerste een reservatie kan plaatsen in de webshop van de supermarktketen. De retailer hoopt "snel meer geïnteresseerde ziekenhuizen te kunnen toevoegen aan het project", maar om de nodige capaciteit te kunnen garanderen belooft het dus niet in het vaarwater van Colruyt te komen – en omgekeerd. Elke retailer krijgt met andere woorden het alleenrecht op de toegewezen ziekenhuizen.

 Colruyt verduidelijkt het initiatief  in een persmedeling als volgt:

 In samenwerking met UVC Brugmann en UZ Leuven startte Colruyt Group de voorbije dagen met de installatie van de logistieke infrastructuur in beide ziekenhuizen. De aparte website op het Solucious-platform waarop de ziekenhuismedewerkers boodschappen kunnen bestellen is helemaal klaar. De medewerkers van UVC Brugmann en UZ Leuven kunnen sinds afgelopen weekend bestellingen plaatsen. De eerste aanleveringen vinden dinsdag 24 maart en woensdag 25 maart plaats. Vanaf dan zullen de aanleveringen in het ziekenhuis volgen binnen de twee werkdagen na bestelling.

 Andere ziekenhuizen van over heel België toonden zich eveneens sterk geïnteresseerd in deze dienstverlening. Colruyt Group verhoogt daarom de logistieke capaciteit van Solucious om de online boodschappen van ongeveer 30.000 ziekenhuismedewerkers op maat te kunnen aanleveren. De groep plant deze volledige capaciteit gradueel operationeel te brengen tegen ten laatste maandag 30 maart 2020. Alle praktische details worden verder met de betrokken ziekenhuizen afgesproken.

 

De vraag vanuit de ziekenhuissector blijft evenwel verder toenemen. Colruyt Group is daarom tevreden dat andere retailers het initiatief volgen en dat Delhaize een eigen systeem heeft opgezet om vanaf deze week de medewerkers van het UZA Edegem te kunnen beleveren.

 Marc Hofman, COO Retail Colruyt Group: “Talrijke andere ziekenhuizen zijn geïnteresseerd in de dienstverlening die we voor UVC Brugmann en UZ Leuven hebben uitgewerkt en contacteerden ons om ook voor hun medewerkers een oplossing uit te werken. Onze voornaamste doelstelling is in deze moeilijke tijden de ziekenhuismedewerkers maximaal te ontzorgen wat betreft hun aankopen van voedingswaren voor henzelf en hun gezin zolang de coronavirus-crisis duurt. We kunnen met Colruyt Group evenwel alleen onmogelijk 100% van alle ziekenhuismedewerkers in België bedienen.

 Daarom ben ik zeer verheugd dat Delhaize deze dienstverlening ook ontwikkelt, zodat zoveel mogelijk ziekenhuismedewerkers in België van ons initiatief kunnen gebruik maken. Hiermee wordt nogmaals bevestigd dat we samen sterk kunnen staan om deze uitdagende tijden het hoofd te bieden”.


Bron: RetailDetail 24 maart 2020/ Persmededeling Colruyt Group 24 maart 2020

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief