SINT-PIETERS-LEEUW/BEERSEL/REGIO Lambiek Fabriek heeft nu ook zijn eigen Oude Kriek

SINT-PIETERS-LEEUW/BEERSEL/REGIO Lambiek Fabriek heeft nu ook zijn eigen Oude Kriek

Editiepajot_bart_devill___jartelle1
Foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___jartelle2
Foto Bart Devillé
 

Al de goede dingen bestaan uit drie, dat moeten ze ook gedacht hebben Bij Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw, lambiekbrouwerij die in 2016 werd opgericht door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten, Jo Van Aert vervoegde het duo in 2017. Er was al de Oude Geuze “Bret-Elle” en de “Young & Wild Fontan-Elle” en nu dus de Oude Kriek “Jart-Elle”. Van waar de naam van deze laatste? Wel, geen Brett-Elle(n) zonder Jart-Elle(n)!. Dit allernieuwste product van Lambiek Fabriek, mag zich een traditioneel product noemen en draagt het EU-label “GTS Label”( Gegarandeerde Traditionele Specialiteit). Enkele eigenschappen: alcohol % van 6°, +/-300gr krieken per liter, kriekenmaceratie van 6 maanden op lambiek en gemaakt van 100% eigen gebrouwen lambieken.

Deze Oude Kriek “Jart-Elle” is dus het eerste fruitbier van de Lambiek Fabriek, ongefilterd en niet gepasturiseerd. Momenteel in flessen van 75 cl, in een later stadium flessen van 37,5 cl. Wordt uiteraard een permanente referentie, geen in/out. Het product zal beschikbaar zijn bij de betere drankenhandel. Lambiek Fabriek brouwt al haar lambiek zelf op 100% ambachtelijke wijze. Het woord ‘Fabriek’ in de naam verwijst naar de straatnaam waar het allemaal begon. De eerste opslagplaats is namelijk gelegen langs de Fabriekstraat in de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek. Aangezien daar niet voldoende plaats was voor een brouwinstallatie, worden de ketels van brouwerij Belgoo in de Georges Wittouckstraat te Sint-Pieters-Leeuw gebruikt. Ondertussen is daar een tweede tonnenmagazijn gevestigd.

Wie nader wil kennis maken met o.m.de Oude Kriek “Jart-Elle” kan dit op de opendeur in Lambiek Fabriek Georges Wittouckstraat 61 1600 Sint-Pieters-Leeuw op zaterdag 16 mei 2020. Meer info: www.lambiekfabriek.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief