HALLE - Colruyt wil graag bronwater exploiteren vlak bij de Bru- bron

C21

HALLE - Colruyt wil graag bronwater exploiteren vlak bij de Bru- bron

Zzzz_swalens

Vlakbij de bron van Bru wil de Colruyt Group eigen bronwater uit de grond diepen. In het Luikse Stoumont heeft de retailer een aanvraag ingediend voor pompproeven, met als doel er eigen Boni-spuitwater te gaan produceren.

Ongebruikte waterbronnen
In het gehucht La Platte heeft Vlevico een milieuvergunning aangevraagd om op een stuk grond van een hectare gedurende achttien maanden boorproeven te doen. Op het terrein zijn twee waterputten, die al een twintigtal jaar bestaan maar nog nooit zijn geëxploiteerd. Dat bericht RTBF.
Het bedrijf dat het water wil gaan pompen, is geen onbekende. Het is namelijk de vennootschap waarmee Colruyt vlees inkoopt en levert aan zijn slagers, en waarin het ook andere voedingsactiviteiten onderbrengt.
Spuitwater uit de Ardennen
Dit keer zou de supermarktgroep met Vlevico van plan zijn om bruiswater voor huismerk Boni uit de Luikse grond te diepen. Op dit moment komt het Boni-water uit Frankrijk, maar zoals vaker zou de Colruyt-groep de voorkeur geven aan een kortere keten.
Ook de locatie is strategisch: de site ligt op slechts anderhalve kilometer van een waterwinningsgebied van Spadel-dochtermerk Bru. In het openbare onderzoek dat momenteel loopt, heeft die waterfabrikant zich dan ook al tegen het verzoek uitgesproken, zelfs al gaat het nog maar om testboringen.
Bron: RetailDetail 23 april 2020
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief