GALMAARDEN - Update ! Vos gruwelijk verminkt gevonden langs de kant van de weg

GALMAARDEN - Update ! Vos gruwelijk verminkt gevonden langs de kant van de weg

Vos1
Pure moordenaars waren aan de slag hopelijk worden ze ooit streng gestraft. Ingezonden foto
 
Vos4
De poten werden verwijderd om ergens als en trofee aan iemand zijn broeksriem te hangen, walgelijk gewoon. Foto ingezonden
 
Update: er zijn nieuwe feiten opgedoken die mogelijk een nieuw licht kunnen werpen over deze zaak. Blijf onze website in het oog houden de volgende dagen. Wanneer wij alle elemeneten in ons bezit hebben komen wij zeker terug bij jullie.Deze week merkte een voorbijganger vanaf de straat een verminkte vos op in een weiland in Galmaarden. Eerder die dag was er op het veld gemaaid geweest, maar omwille van de aard van de verwondingen bestaat het vermoeden dat de vos opzettelijk werd omgebracht en verminkt. Om dit te bevestigen wordt er verder onderzoek gedaan.
 
Rowena Vanroy van Animal Rights verteld: “Er is een heksenjacht tegen de vos aan de gang waarvan dit dier waarschijnlijk het slachtoffer is geworden.”
 
Mogelijk kwaad opzet in het spel
 
Toen de wandelaar naderbij ging kijken bleek dat het dier in een plas bloed lag. Alle vier poten waren netjes verwijderd en verdwenen. Ook de staart was afgesneden, maar deze was achtergelaten naast het lichaam. De verwondingen zijn dermate precies toegebracht dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is.
 
“Zelfs al was het een maai-incident, dan nog toont dit aan hoe onzorgvuldig er met wilde dieren wordt omgesprongen. Niet alleen vossen, maar ook kievitten en andere vogels worden nog vaak verhakseld of vermorzeld door landbouwmachines.”, zegt Vanroy.
Animal Rights ging het dode lichaam de volgende dag ophalen. Intussen was het in de graskant gelegd, verborgen onder gemaaid gras. Het dier werd overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke om een autopsie te laten uitvoeren. Als daaruit blijkt dat de vos opzettelijk is gedood en verminkt, dient Animal Rights klacht in. Rowena Vanroy, Animal Rights: “Als blijkt dat dit opzettelijk is gedaan door een zieke geest, moet deze persoon streng bestraft worden. Iemand die een dier dergelijke verwondingen toebrengt is tot alles in staat.” Het is nu wachten op de uitslag van het onderzoek,wordt zonder twijfel vervolgd!, want ondertussen zijn er nieuwe feiten opgedoken. wanneer alles duidelijk is komen wij hierop terug, nu mensen beschuldigen heeft niet veel zin zonder harde bewijzen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2020
Marc Colpaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief