HALLE - Rogier Lindemans ziet koerswijziging in Hals Erfgoedbeleid

HALLE - Rogier Lindemans ziet koerswijziging in Hals Erfgoedbeleid

Reumo_nt
Villa Saint-Anne of Reumont: ook provincie negatief voor sloop en nieuwe appartementen.
 

Gemeenteraadslid Rogier Lindemans (N-VA) stelt vast dat er blijkbaar toch een kentering komt in het Halse Erfgoed- en woonbeleid. Hij reageert naar aanleiding van twee concrete dossiers: de Villa Sainte Anne en de site Van Diest. Lindemans, die al lang pleit voor een ander erfgoedbeleid en aan de alarmbel trok is tevreden.

"Tweemaal goed nieuws afgelopen week op gebied van ons Hals erfgoed.
De sloop van de villa Sainte-Anne is ook door de provincie geweigerd. De beslissing is nu ook officieel gepubliceerd. De bestendige deputatie erkent de erfgoedkundige waarde van het huis. Er zou ook gestart worden met een beschermingsprocedure van het Vlaams Gewest.
De weigering door het college om de site 'Van Diest' te slopen en te vervangen door de zoveelste blok appartementen. De motivering van het college is zeer interessant: ze verwijst o.a. naar het feit dat ons stadscentrum reeds de norm haalt qua verdichting (om de bevolkingsgroei op te vangen) én het belang van erfgoed in onze stad. Zelf ben ik niet tegen een herontwikkeling van de site, maar dit huidige project voldeed aan zoveel parameters niet dat een weigering absoluut noodzakelijk was.
Één zwaluw maakt de lente niet, maar ik ben wel hoopvol dat langzaam maar zeker de kentering is ingezet. Wordt vervolgd."
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2020
Roger Swalens
Roger Swalens©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief