BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW/REGIO Lambiek Fabriek komt alweer met een nieuw biertje op de markt

C21

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW/REGIO Lambiek Fabriek komt alweer met een nieuw biertje op de markt

Editiepajot_bart_deville_naturelle
foto Bart Devillé
 

 

Het stopt maar  niet bij Lambiek Fabriek in Sint-Pieters-Leeuw en aan de “Elles” komt blijkbaar geen einde. De bier-liefhebbers of beter de “Lambiekbier liefhebbers” kunnen er maar wel bij varen. Eerste in de rij was de Oude Geuze “Bret-Elle”, nummer vijf werd de Nature-Elle “Organic Geuze” die het levenslicht zag tijdens de huidige  Corona-periode.

 

Ergens kan men toch gaan denken dat de Corona-periode de mensen van Lambiek Fabriek, zeg maar Jo Panneels, Jozef Vanbostrtaeten en Jo Van Aert, of de drie “Jo’s” blijft inspireren. Immers, naast de Jart-Elle Oude Kriek en de Muscar-Elle Juicy & Wild(intussen uitverkocht, maar wordt hernomen bein 2021-oogst september) van een aantal weken geleden, wordt nu de Natur-Elle “Organic Geuze” gelanceerd. Bij de Natur-Elle “Organic Geuze” gaat het om een blend van verschillende bio lambieken van verschillende jaargangen. Deze lambieken zijn gebrouwen met grondstoffen van biologische teelt. De Lambiek Fabriek heeft hiervoor de nodige stappen ondernomen en is Bio-Certifieerd. De Nature-Elle draagt dan uiteraard ook het bio-label. Hij is beschikbaar in flessen van 75 cl in dozen van 6, het alcoholgehalte bedraagt 6,2%.

De Lambiek Fabriek kon al pronken met de Oude Geuze “Bret-Elle”, de “Young & Wild Fontan-Elle”, de Oude Kriek “Jart-Elle” en de “Muscar-Elle Juicy & Wild” het vierde product van Lambiek Fabriek. De “Muscar-Elle Juicy & Wild” is een blend van verschillende lambieken die een maceratie kende met de nobele Muscaris druif. Deze druif is geteeld in België, komende van een Limburgs wijnhuis. Lambiek Fabriek brouwt al haar lambiek zelf op 100% ambachtelijke wijze. Het woord ‘Fabriek’ in de naam verwijst naar de straatnaam waar het allemaal begon. De eerste opslagplaats is namelijk gelegen langs de Fabriekstraat in de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek. Aangezien daar niet voldoende plaats was voor een brouwinstallatie, worden de ketels van brouwerij Belgoo in de Georges Wittouckstraat te Sint-Pieters-Leeuw gebruikt. Ondertussen is daar een tweede tonnenmagazijn gevestigd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 03 jun 2021

archief