OETINGEN - Een sereen maar warm afscheid van Ere-Gedeputeerde Jan Anthoons

OETINGEN - Een sereen maar warm afscheid van Ere-Gedeputeerde Jan Anthoons

Editie_gooik_anthoons_3__kopie_
Een beeld van het altaar met de vele vlaggen en een foto van Jan. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_anthoons_4__kopie_
Het was een mooi en vooral warm afscheid van Jan. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_anthoons_5__kopie_
Sereen maar mooi. - Foto Marc Colpaert
 
Heel sereen namen heel wat mensen op zaterdag afscheid van Jan Anthoons uit Oetingen. Hij kwam vorige week te overlijden en ondanks alle coronamaatregelen werd het toch nog een mooie, weliswaar sobere, maar zeer warme uitvaartdienst. Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.
 
Jan Anthoons werd na de fusie in 1976 de eerste burgemeester van Gooik van 1976 tot 1982 voor de CD&V. In 1982 werd Jan gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant en dit tot 2000. Omdat vele mensen toch nog wilden afscheid nemen van Jan had de familie besloten om voor de uitvaartdienst een gelegenheid te voorzien om Jan een laatste groet te brengen. Heel wat mensen kwamen dan ook naar de Sint-Ursmaruskerk in Oetingen voor een laatste groet. Nadien werd door de corona in intieme kring afscheid genomen van nonkel Jan. Ongeveer een 100 tal mensen namen samen met Lucienne de vrouw van Jan en de hele familie afscheid van onze nonkel Jan, zoals hij tijdens de hele uitvaartdienst genoemd werd.  Op zijn kist en rond het altaar stonden enkele zaken die Jan nauw aan het hart lagen zoals de vlag van Gooik, een t-shirt van de petanqueclub, waar hij een ploeg vormde met zijn kleindochters(hij leerde trouwens al zijn kleinkinderen petanque spelen,red.) en tevens een t-shirt van de supportersclub van SK Oetingen, waar hij supporterde voor zijn drie kleinzonen. Aangevuld met nog een vlag van Samana, ACV Gooik, Okra Oetingen en KVG Oetingen. Achter het altaar stond een groot scherm waar op gepaste tijd enkele beelden van Jan werden getoond.
Zijn vrouw Lucienne, zittend in een rolstoel was ook van de partij, om haar man, hare Jan, dat laatste mooie en vooral warme eerbetoon te geven. De kleinkinderen mochten de kaarsjes rond de kist aansteken bij het begin van de dienst. "Peter Jan, voor ons stond je altijd klaar. We hebben zoveel van jou mogen leren. Alle mooie momenten zitten voor altijd in ons hart gebrand. Voor ons was je de beste peter die we konden wensen", zei Ellen een kleindochter zacht. Vele mensen - er waren ongeveer een 100 tal aanwezigen - in de kerk hadden het moeilijk bij al die mooie woorden die de kleinkinderen kwamen vertellen. Een afscheidswoord was er tevens van Ere-Gedeputeerde Jean-Paul Olbrechts en burgemeester Michel Doomst. "Wij hebben van hem geleerd dat je niet alleen aan je voorvaderen moet denken maar ook aan je kleinkinderen. Jan, dank voor zoveel zaken en ooit zullen we samen nog een hemelse petanque spelen", sprak Doomst. Als laatste mocht zoon Herman het woord nemen. "Merci voor alles wat je voor ons gedaan hebt, je was toch zo fier op je familie en je kleinkinderen. Rust zacht nu, je hebt het verdiend pa!" Nadien werd Jan bijgezet in het familiegraf op het kerkhof van Oetingen.  

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief