Halle legt ruime mondmaskerverplichting op

Halle legt ruime mondmaskerverplichting op

Kaart_mondmasker_zone-1-1_2
 

Steden en gemeenten bepalen zelf wat de drukke hotspots zijn en waar een mondmasker voortaan verplicht is. De Lokale Veiligheidscel heeft vanmorgen deze oefening voor Halle gemaakt en beslist dat een mondmasker verplicht wordt in het volledige commercieel & historisch centrum van de stad, de stationsomgeving en in de omgeving van het zwembad. Ook in hartje Lembeek en Buizingen draag je voortaan een mondmasker. Maar ook in parken, speeltuinen  en andere trekpleisters is een mondmasker voortaan verplicht.
 

Waar draag je in Halle een mondmasker? 

Wat een drukke hotspot is, bepalen steden en gemeenten zelf. De lokale veiligheidscel (waar onder meer de politie, brandweer, Rode Kruis-Halle en de stad deel van uitmaken) hebben zich vanmorgen over deze vraag gebogen. Om het duidelijk te houden en niet te verzanden in een oneindige opsomming van straten, werken we met één grote centrumzone waar het mondmasker dragen voortaan verplicht is. Op die manier voorkomen we verwarring bij de bezoekers en inwoners.

 Het gaat om de volledige centrumzone die begrensd wordt door de Auguste Demaeghtlaan, Brusselsesteenweg, Jozef Michelstraat, Fons Vandemaelestraat, Nederhembrug, Vandenpeereboomstraat en Suikerkaai. (zie kaartje in bijlage).

 Concreet gaat het om de zwembadomgeving, de stationsomgeving, het historisch centrum en het commerciële hart van de stad. Dus ook in de Sint-Rochusstraat en op het Dynastieplein draag je voortaan een mondmasker omdat hier veel handelaars gevestigd zijn.

 In Lembeek geldt een mondmaskerplicht op het volledige Claesplein en het Stevens-de Waelplein, in Buizingen is dat op het Gemeenteplein.

 De verplichting geldt niet alleen voor voetgangers maar ook voor fietsers, steppers en joggers. Wie dus de loopschoenen aantrekt, kiest best een route buiten deze zone.

 Trek je naar een speeltuin of een park? Vergeet je mondmasker niet!

 Ook op locaties waar veel mensen samenkomen, vragen we om voortaan een mondmasker 

 Concreet gaat het om alle

 ·        speeltuinen (mondmasker verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar)

 ·        hondenlosloopweides

 ·        parken

 ·        natuurreservaten

 ·        sportvelden (verplichting voor alle toeschouwers, niet voor de sporters)

 ·        skatepark (verplichting voor alle toeschouwers, niet voor de skaters)

 ·        evenementen

 Bij de heropening van de scholen in september zal de stad bekijken of ook in de omgeving van de scholen een verplichting volgt.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 13 jan 2021

archief