HALLE - Provinciegouverneur bezoek AZ Sint-Maria Halle

C21

HALLE - Provinciegouverneur bezoek AZ Sint-Maria Halle

Ezgif-1-dea5f1fa7f54
© Provincie Vlaams-Brabant
 

 

Ook in de Vlaams-Brabantse ziekenhuizen is het alle hens aan dek om voor de toestroom van Covid-19 patiënten de nodige medische en verpleegkundige zorgen te verstrekken. Gouverneur Jan Spooren brengt samen met René Wolfs, adjunct van de federale gezondheidsinspecteur en burgemeester Marc Snoeck een bezoek aan het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle.

“Ik besef dat de druk op onze ziekenhuizen enorm groot is. We zijn vooral bezorgd over het personeel, want voor hen is het fysiek en mentaal enorm zwaar en zijn ze nog moe van de eerste Corona golf. Als gouverneur vind ik het belangrijk om te luisteren naar de noden en bezorgdheden van de ziekenhuizen en om deze aan te kaarten bij de Vlaamse en federale overheid”. 

Jan Spooren, provinciegouverneur

Tijdens het bezoek aan het ziekenhuis van Halle, maar ook eerder vandaag tijdens het bezoek aan het regionaal ziekenhuis Heilig Hart in Tienen, wil de gouverneur vooral een hart onder de riem steken van al het ziekenhuispersoneel, gaande van  directie, artsen, verpleegkundigen, paramedici tot ook al de ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld  het keuken- en onderhoudspersoneel.  Allemaal zijn ze onmisbare schakels in ons gezondheidssysteem, broodnodig om de levens van vele Corona slachtoffers te redden.

"We zijn zeer verheugd om de vertegenwoordigers van deze overheden te mogen ontvangen. Het is voor ons ziekenhuis opnieuw een teken dat zij zeer met het ziekenhuis begaan zijn en aandacht hebben voor de grote druk die nu al maanden rust op het personeel in deze moeilijke tijd. Door hun gezamenlijke aanwezigheid tonen zij ook aan dat zij blijven gaan voor een nauwe onderlinge samenwerking. Als ziekenhuis willen we hen hierbij ook vragen om in deze crisissituatie te pleiten om steeds in een zo uniform en helder mogelijke regelgeving te voorzien, zoals bijvoorbeeld bezoekregelingen die per fase van het noodplan voor alle ziekenhuizen zouden gelden. Tenslotte werken we graag verder met hen samen om te werken aan een zo gepast mogelijk in- en uitstroombeleid voor onze Covid-patiënten.”

Axel Kerkhofs, algemeen directeur van het ziekenhuis.

 De gouverneur is aangenaam verrast door het creatief ondernemerschap van het ziekenhuis en hun samenwerking hierin met de eerste lijn en de lokale besturen.  Momenteel worden de plannen om de in- en uitstroom van patiënten gesmeed. Over een dikke week wordt de piek in de ziekenhuizen verwacht en om deze goed te kunnen managen werkt het ziekenhuis, samen met de eerste lijn aan een schakelplan.  Men doet dit niet op vraag van de overheid maar uit eigen inzicht om de crisis te managen maar om de kwaliteitsvolle zorg naar de patiënten te garanderen.  Het is eigenlijk spijtig dat er weinig ruimte en regelgeving is voor dergelijk creatief ondernemerschap, hij zal dit ook meenemen naar de hogere overheid.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief