REGIO - Een speciaal boek voor de vrijwilligers van De Koornmolen

C21

REGIO - Een speciaal boek voor de vrijwilligers van De Koornmolen

Koornmolen_4__kopie_
Rudy in actie in De Koornmolen.- Foto Marc Colpaert
 
Koornmolen_3__kopie_
Freddy uit Lennik voor het toestel van Rudy.- Foto Marc Colpaert
 
Rudy Boon uit Kester gaat een boek maken over de vrijwilligers in het vaccinatiecentrum  De Koornmolen in Gooik. Hiervoor liep hij al ettelijke uren rond in De Koornmolen, gewapend met zijn fototoestel. Het idee kwam van Rudy, een gepassioneerde amateurfotograaf en de gemeente Gooik sprong dadelijk mee op de kar.
 
 
 
Reeds enige weken loopt Rudy Boon in het vaccinatiecentrum in Gooik rond. "Ik kwam met het idee om iets speciaals te doen voor de vele vrijwilligers, die hier vele dagen hun uiterste best hebben gedaan voor hun medemensen, dit mooie gebaar kun je toch niet zomaar laten voorbijgaan", zo laat Rudy het ons weten. Hij klopte aan met zijn idee bij burgmeester Michel Doomst en deze was dadelijk gewonnen voor het idee. "Wij waren al op zoek om iets te doen voor deze vrijwilligers, want deze mensen hebben toch wel heel mooi werk geleverd. Ik kwam regelmatig in het vaccinatiecentrum en kon zelf vaststellen dat deze mensen hun uiterste best deden. Dus toen Rudy met het idee kwam om een boek te maken, met tal van foto's en teksten van de vrijwilligers was ik dadelijk fan", aldus Michel Doomst.
Het boek zal naast heel wat foto's ook reacties bevatten van de vrijwilligers en er werd zelfs een tijdelijke fotostudio in een apart hoekje van de Koornmolen gemaakt. Daar mocht - wie dat wilde - een mooi portret van hem laten maken door Rudy. 
Indertussen zijn de meeste foto's genomen van de vele vrijwilligers - meer dan 120 - uit Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal en kijken deze met spanning uit tot wanneer het boek zal klaar zijn. Een datum is momenteel nog niet geweten.
 

Vanaf 1 september tot en met 15 oktober zal het Vaccinatiecentrum Koornmolen op dezelfde locatie, maar in een afgeslankte versie, verdergezet worden. Dit wil zeggen dat er maar 2 vaccinatielijnen i.p.v. 4 vaccinatielijnen operationeel zullen zijn. Hierdoor zal ook de ingang verplaatst worden naar de voorzijde van het gebouw. De openingsmomenten zijn al grotendeels bepaald in functie van de 2de prikken en liggen voornamelijk buiten de schooluren. De sportclubs en scholen, die gebruikmaken van de sporthal Koornmolen, kunnen vanaf 1 september dus opnieuw terecht in hun vaste stek. Zo zal er, na bijna 6 maanden, terug getraind kunnen worden, opnieuw aan competitiesport gedaan kunnen worden en voldoende ruimte zijn voor de lessen lichamelijke opvoeding van de Gooikse scholen 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief