HALLE - Zuidbrug: brugliggers voor verbinding met de Vogelpers over de sporen

C21

HALLE - Zuidbrug: brugliggers voor verbinding met de Vogelpers over de sporen

Img_3518_cr
Kranen hesen de brugliggers over de sporen tijdens het Allerheiligenweekend.
 
251847746_10226628945692644_9209963384293795222_n
Simulatie van het eindresultaat Vlaamse Waterweg©
 

De Vlaamse Waterweg is gestart met voorbereidende werken op de Vogelpers. Hier zal op termijn de Zuidbrug landen. Door de werken is de Vogelpers tot 15 mei 2022 afgesloten voor alle verkeer. 

 De werken aan de brug over de sporen schieten goed op. De voorbije weken werden de landhoofden van deze brug gebetonneerd. Dat zijn de constructies waar de brug op zal rusten. En ook het terrein tussen het kanaal en de spoorweg werd al voor een groot gedeelte opgehoogd. De volgende weken en maanden worden een aantal cruciale werken uitgevoerd langs de kant van de Vogelpers.

 In de week van 25 oktober werden de betonnen zijwanden langs de sporen aangepast aan de nieuwe Zuidbrug. Tussen vrijdag 29 oktober en dinsdag 2 november zijn de betonnen brugliggers over de sporen gelegd. Deze brugliggers zijn  per schip naar de Vogelpers gebracht. Twee indrukwekkende kranen die  tussen het kanaal en de sporen staan opgesteld, hebben vervolgens de brugliggers van het schip getild en over de sporen gelegd. 

Nadat de brugliggers correct zijn geplaatst, zal er gestart worden met de aanleg van het brugdek en met de wegeniswerken aan de Vogelpers. Het is de bedoeling dat de rijweg, de fiets- en voetpaden van de Zuidbrug parallel worden doorgetrokken in de Vogelpers. Een groot deel van de werken is in het weekend (zelfs op Allerheiligen zelf)  of ’s nachts gebeurd tijdens door Infrabel geplande buiten­dienststellingen van het spoorverkeer.

De brug zal uiteindelijk een kortere verbinding zijn tussen Sint-Rochus en de rotonde aan het Bevrijdingsplein, voor zowel  voetgangers, fietsers als gemotoriseerd verkeer. De Bospoortbrug zal enkel nog fietsers, voetgangers en openbaar vervoer toelaten éénmaal de Zuidbrug helemaal operationeel is in de late zomer van 2022.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2021
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief