REGIO - Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” dingt mee naar prominente EU-prijs voor het maatschappelijk middenveld inzake klimaatactie

C21 Css

REGIO - Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” dingt mee naar prominente EU-prijs voor het maatschappelijk middenveld inzake klimaatactie

21_91-1200x628-fbad-nl
 
De Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” is genomineerd voor de prijs voor het maatschappelijk middenveld 2021, die door het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) wordt uitgereikt aan non-profitorganisaties, verenigingen en personen die zich inzetten voor een rechtvaardige transitie naar een koolstofarme en klimaatbestendige economie.
 
Naast de vereniging van grootouders uit Vlaanderen behoren vier kandidaten uit Estland, Roemenië, Slovenië en Spanje tot de kanshebbers. Het EESC heeft deze vijf inspirerende projecten geselecteerd uit tientallen creatieve en innovatieve inzendingen uit 24 EU-lidstaten, wat getuigt van het enorme enthousiasme van het maatschappelijk middenveld uit alle hoeken van de EU om actief bij te dragen aan het realiseren van klimaatneutraliteit, een doelstelling voor 2050 waarop de EU zich in het kader van de Europese Green Deal heeft vastgelegd.
 
De volledige uitslag wordt bekendgemaakt op de prijsuitreiking die op 9 december tijdens de EESC-zitting in Brussel zal plaatsvinden. Het totale prijzengeld bedraagt 50 000 euro en zal onder de vijf winnaars worden verdeeld. De winnaar van de eerste prijs gaat met 14 000 euro naar huis, de overige finalisten elk met 9 000 euro.
 
De Grootouders voor het Klimaat willen met behulp van hun spaargeld een betere, duurzamere wereld achterlaten voor hun kleinkinderen. Met de campagne “Onze spaarcenten voor hun toekomst” worden zo’n 2,4 miljoen Belgische grootouders aangespoord om hun spaargeld, in totaal ongeveer 910 miljard euro, te verschuiven naar duurzamere projecten.
 
De campagne is ook gericht op de financiële sector en de regering; zij worden opgeroepen om duurzame financiering te bevorderen en het geld van hun klanten duurzamer te beheren, met nadruk op groene investeringen. De vereniging bevordert ook financiële geletterdheid op scholen, waarbij grootouders van leerlingen actief worden betrokken. Door middel van haar succesvolle nationale en lokale campagnes wil Grootouders voor het Klimaat benadrukken dat ouderen een cruciale rol kunnen spelen in de klimaatactie.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief