HERNE – Voorstelling van Dina, het 1000ste trekpaardveulen van Vlaams-Brabant

C21

HERNE – Voorstelling van Dina, het 1000ste trekpaardveulen van Vlaams-Brabant

Dina
HERNE – Voorstelling van Dina, het 1000ste trekpaardveulen van Vlaams-Brabant - © Deschuyffeleer
 

Dina van de Zandgroeve van Vlaams-Brabant is het 1000ste trekpaardveulen dat geboren werd en in aanmerking komt voor de provinciale veulenpremie voor de fokkers van het Brabants trekpaard. Deze bruinschimmel is de trots van Frederik Feytens uit Sint-Agatha-Rode/Huldenberg. Op pinkstermaandag  om 10 uur wordt tijdens de jaarmarkt in Herne dit ‘bijzonder’ veulen voorgesteld aan het publiek.

Het Brabants trekpaard is een prachtig, krachtig dier. Een uitstekend voorbeeld van levend erfgoed en typisch voor Vlaams-Brabant. Het kolossale trekpaard grijpt zo de aandacht. Sinds de provincie Vlaams-Brabant in 2011 een premie invoerde voor elk nieuw geboren veulen is het aantal fokkers van Brabantse trekpaarden sterk gestegen. Het 'Belgisch trekpaard', het 'Brabants trekpaard' of 'Brabander' zijn synoniemen, maar in de eerste plaats vooral 'Brabander' genoemd.

Het is gedeputeerde Gunther Coppens die het veulen officieel mag voorstellen in de wedstrijdring van de vzw Vlaams-Brabantse Kwekers. De dan aanwezige marktbezoekers worden bedacht met een zakje doopsuiker.

Daarna gaat de veulenprijskamp van start.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief