REGIO - Frank Nevens ging op toer door het Pajottenland

C21

REGIO - Frank Nevens ging op toer door het Pajottenland

Dsc_0627__2_
Ingezonden foto
 
De nieuwe voorzitter van Pajottenland+ Frank Nevens ging op stap in het Pajottenland. Op dinsdag 14 juni duidde de algemene vergadering van Pajottenland+, Frank Nevens uit Herne aan als nieuwe voorzitter van Pajottenland+. De andere bestuursleden Hilke Arijs, Greta Cochez, Michel Doomst en mogelijks Lien Vandebroeck komen in september samen om de andere mandaten te verdelen. Onze kersverse voorzitter bracht samen met het kabinet van Gunther Coppens, gedeputeerde voor platteland, een bezoek aan twee lovenswaardige LEADER-projecten uit het Pajottenland.

TECHNIEK ON THE MOVE

Het lopende LEADER-project ‘Techniek on the move’ in Lennik werd als eerste bezocht. Heidi en Ronald vertelden over de stand van zaken van hun project, de ideeën die nog in de pijplijn zitten en de administratieve rompslomp die een project met zich meebrengt.

BABYTHEEK

Nadien reden we in colonne richting Galmaarden. In het Baljuwhuis hadden we afspraak met schepen Marleen Merckaert die meer uitleg gaf over de Babytheek, een samenwerkingsverband met de gemeenten Bever, Herne en Galmaarden. Het project maakte onderdeel uit van het afgelopen LEADER-project ‘Buiten Gewoon GEZINd’.

TOEKOMST

De afsluiter en constructieve babbel vond plaats in Volkscafé De Cam in Gooik. Daar werd de toekomst voor de komende jaren onder de loep genomen. In oktober trekt Pajottenland+ naar het Hageland voor een daguitstap; in november verwelkomen we de drijvende krachten uit het Leadergebied Hageland graag in het Pajottenland. En zo zetten we samen een stapje dichter naar de nieuwe programmaperiode die er zit aan te komen.Leader Pajottenland+ krijgt middelen vanuit Europa, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. Europa investeert in zijn platteland.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 30 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief