PAJOTTENLAND/VLAAMSE ARDENNEN - Diverse samenwerking tussen het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen

C21

PAJOTTENLAND/VLAAMSE ARDENNEN - Diverse samenwerking tussen het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen

Persconferentie_manneken-pis_28_juni_2022_-_1
Ingezonden foto's
 
Persconferentie_manneken-pis_28_juni_2022_-_3
 
Persconferentie_manneken-pis_28_juni_2022_-_2
 
Vier jaar lang hebben het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen elkaar als plattelandsregio’s versterkt via gemeenschappelijke kenmerken zoals het landschap, erfgoed & wandel- en fietsrecreatie. De schenking van een gepersonaliseerd kostuumpje aan het Manneken-Pis van Geraardsbergen sluit het samenwerkingsproject passend af.
Als het decor van Vlaanderens Mooiste en het Toscane van het noorden hebben zowel de
Vlaamse Ardennen als het Pajottenland een stevige naambekendheid. Het was dan ook geen toeval dat beide buurregio’s elkaar in 2018 vonden om expertise uit te wisselen. Om de plattelandseconomie van beide regio’s een duwtje in de rug te geven, werden tal van grensoverschrijdende initiatieven en acties binnen recreatie en toerisme op poten gezet. Om blijvend mee te kunnen uitpakken.
 
Diverse samenwerking
 
De samenwerking tussen het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen vertrok vanuit een aantal noden en uitte zich op diverse vlakken. Zo heeft het Pajottenland enkele jaren geleden een eigen DNA vastgelegd en daaraan streekwerking gekoppeld. In de Vlaamse Ardennen hebben ze met die kennis een eigen ambassadeurstraject opgezet, wat onder andere resulteerde in een opleiding hostmanship. Naast de mogelijkheden rond de oprichting van een streekfonds in het Pajottenland stond ook ‘n vernieuwend en toeristisch streekonthaal op het platteland voorop. Met ruime openingstijden, authenticiteit en beleving. Maar vooral met de uitbreiding van streekonthaal naar producenten van streekproducten en toeristische infopunten zoals logies en attracties. In het Pajottenland kwamen er vier nieuwe streekinfozuilen. En in de Vlaamse Ardennen werden 82 bestaande, toeristische infozuilen vernieuwd.
 
Uitwisseling
 
Toeristische ondernemers, gemeenten en attracties waren de voorbije projectperiode welkom op twee interne beurzen in Ename en Geraardsbergen. Door de verschillende spelers met elkaar te verbinden, werd de hele toeristische sector versterkt. Het grote publiek kon vorig jaar dan weer genieten van een gegidste fiets- en wandeltocht in en rond Hemelveerdegem. En van een meerdaags wandelarrangement tussen Brussel en Gent door het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, dat vereeuwigd werd in een brochure en op de website www.wandelzesdaagse.be. Leerrijke uitwisselingen waren er tot slot voor de leden van voedselcoöperaties ‘Lekkers uit het Pajottenland’ en Vlapas.
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 30 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief