REGIO - Winter op komst? Haal dan zeker je griepprik!

C21

REGIO - Winter op komst? Haal dan zeker je griepprik!

Schermafbeelding_2022-09-29_om_16
 

Vanaf half oktober start de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne. Omwille van COVID-19 is het ook dit jaar opnieuw extra belangrijk voor risicogroepen om zich te laten vaccineren tegen griep. Ga daarom zeker langs bij de apotheek om je vaccin te halen. Je hebt hiervoor geen voorschrift meer nodig.
Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bij sommigen kan de ziekte ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de beste manier om je hiertegen te beschermen. Bovendien maakt COVID-19 het ook dit jaar extra belangrijk voor risicogroepen om zich te laten vaccineren tegen de ziekte.
Wie laat zich het best vaccineren?

Iedereen vanaf 50 jaar.
Zwangere vrouwen.
Chronisch zieken.
Mensen die verblijven in een woonzorgcentrum, een psychiatrische instelling voor lang verblijf of een instelling voor personen met een beperking.
Iedereen die onder hetzelfde dak woont als deze risicogroepen.
Iedereen die onder hetzelfde dak woont als kinderen jonger dan 6 maanden.
Iedereen werkzaam in de gezondheidssector.
Wanneer laat je je best vaccineren?
Je laat je best tussen midden oktober en midden december vaccineren. Het vaccin beschermt goed na twee weken en werkt één winterperiode. Elk jaar zijn er andere griepvirussen. Een griepvaccin moet je dus elk jaar opnieuw krijgen.
Hoe laat je je vaccineren?
Vraag je vaccin in de apotheek, zodra het beschikbaar is. Je hebt hiervoor geen voorschrift meer nodig. Ga er onmiddellijk mee naar je arts om de vaccinatie te laten toedienen. Of bewaar het in de koelkast tot je doktersafspraak.
Hoeveel kost je griepvaccin?
Voor risicogroepen kost het vaccin minder dan 5 euro. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Raadpleeg je huisarts of apotheker voor meer informatie.
Meer weten?
Surf naar www.laatjevaccineren.be.
Herinnering: haal ook je herfstprik tegen COVID-19!
In de herfst- en wintermaanden verwachten we ook dit jaar opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Voor een volgende heropflakkering zich aandient, willen we alle volwassenen in de Zennevallei de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een extra vaccinatie. Intussen keurde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) hiervoor de aangepaste coronavaccins van Pfizer en Moderna goed.
Kies zelf je afspraak
Je ontvangt je uitnodiging voor je herfstprik tegen COVID-19 via de post, je burgerprofiel of e-box en via e-mail als je adres gekend is. Opgelet! Met deze uitnodiging heb je nog geen afspraak. Wens je de herfstprik tegen COVID-19, dan kan je zelf je afspraak vastleggen:

  • digitaal via de link in de brief of e-mail
  • per mail naar vaccinatie@halle.be
    telefonisch via het callcenter op het nummer 02 525 03 40

Meer info:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024

archief