REGIO - Oud-cursisten extra in de kijker zetten door het Pajottenlands Centrum

C21

REGIO - Oud-cursisten extra in de kijker zetten door het Pajottenlands Centrum

Pers-dag-van-de-zorg_2023-03-img_20230316_132110-anja_bij_client_gisele___kopie_
Anja. Ingezonden foto
 
Pers-dag-van-de-zorg_2023-03-img_20230316_140340_1_latha___kopie_
Latha Ingezonden foto
 
Pers-dag-van-de-zorg_2023-03-img_20230316_153448_franky__kopie_
Franky foto Ingezonden
 
Zondag 19 maart is de ‘Dag van de zorg’. Voor het Pajottenlands Centrum  een uitgelezen moment om enkele oud-cursisten die ondertussen als zorgkundige werken, (zowel thuiszorg als in woon- en zorgcentra) in de kijker te zetten. Nathalie en Sandra van het Pajottenlands Centrum vzw gingen dan ook donderdag op 3 plaatsen langs bij Anja, bij Latha en bij Franky met een fijne attentie. 
 “Anja is 23 jaar geleden in ons opleidingscentrum afgestudeerd. Ze is na haar opleiding aan de slag gegaan bij de regionale dienst Gezinszorg van Pajottenlands Centrum, waar ze ook haar stage deed. Ondertussen begeleidt en steunt ze ook onze cursisten die stage komen doen”. Anja vertelde ons “ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze deze opleiding gevolgd te hebben”.
 
Onmiddellijk werk
Latha, de ene dag afgestudeerd en de dag erna reeds aan de slag op haar stageplaats, werkt in het WZC Keymolen in Lennik. Het is een feit dat wie de opleiding met goed gevolg afwerkt, onmiddellijk werk vindt. Zorgkundige is immers nog steeds een knelpunten-beroep. Volgens Latha is de opleiding zeer leerrijk, zowel in het werkveld alsook in het dagelijkse leven.
 
Veel voldoening
Franky, afgestudeerd net voor de lockdown, is in die moeilijke periode aan de slag gegaan als zorgkundige in het WZC ’t Kartuizerhof in Lierde. Met veel enthousiasme gaf Franky ons een rondleiding in het WZC. Hij hoopt er aan de slag te blijven tot aan zijn pensioen. Hij heeft nog geen minuut spijt gehad van deze carrière-switch. Het is een drukke job maar wel een met veel voldoening.

Wie ook interesse heeft om net zoals Anja, Latha en Franky als zorgkundige te gaan werken, kan bij het Pajottenlands Centrum te Liedekerke de gratis opleiding (start 28/4) komen volgen. Er zijn nog infomomenten op 30/3 en op 17/4 telkens om 13u. Meer info via www.pajottenlandscentrum.be of 053/641164 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief