N-VA rondt Vlaams-Brabant met start in VLEZENBEEK

C21

N-VA rondt Vlaams-Brabant met start in VLEZENBEEK

6e8dd025-86f1-4ab1-b35a-db8fbb43a909
 

Vlaams minister Ben Weyts en federaal Kamerlid Theo Francken (N-VA) starten met een ‘Ronde van Vlaams-Brabant’ langs bedrijven en organisaties in onze provincie. Samen met andere parlementsleden luisteren ze op het terrein naar de bezorgdheden van ondernemers. “Vlaams- Brabant ligt geografisch in het hart van het land. Maar we geraken er vooral op eigen kracht, zonder tonnen subsidies. In Vlaams-Brabant trekken ondernemers vooral hun plan. Wij willen hen een steun in de rug geven”, zeggen Weyts en Francken. De eerste stop van de Ronde van Vlaams-Brabant is Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek.

Lange lockdowns tijdens de coronacrisis, verstoorde aanvoerlijnen door de oorlog in Oekraïne, hoog oplopende energieprijzen, ... de laatste jaren worden onze ondernemers getroffen door de ene crisis na de andere. Ondertussen blijft de belastingdruk op bedrijven zeer zwaar en loopt het arbeidsmarktbeleid spaak. De ondernemers in Vlaams-Brabant tonen veel volharding, verbeelding en veerkracht – maar er blijven grote uitdagingen. Het is cruciaal dat politici het terrein opgaan en zelf zien met welke problemen onze bedrijven worstelen en welke oplossingen zij zien om in moeilijke omstandigheden toch te kunnen groeien en bloeien.

Vlaams minister Ben Weyts en federaal Kamerlid Theo Francken (N-VA) starten nu met een ‘Ronde van Vlaams-Brabant’: een reeks werkbezoeken in bedrijven en organisaties in onze provincie. Hun eerste stop is Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw), waar ook Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth, gedeputeerde Gunther Coppens en de federale parlementsleden Kristien Van Vaerenbergh en Sigrid Goethals aansluiten. Lindemans (°1922) is de grootste familiale lambiekbrouwerij van het land. Al meer dan 2 eeuwen is Lindemans een vaste waarde in de streek, maar het bedrijf blijft ook innoveren. Zo kwam het bedrijf vorig jaar niet alleen met een exclusief jubileumbier, maar ook met een tweede productiesite in Ruisbroek, waar per brouwbeurt 12.000 liter geproduceerd wordt. De gloednieuwe brouwzaal maakt gebruik van de meest moderne technologie. Het bedrijf zet zo ook sterk in op duurzaamheid. Recent werd de brouwerij door VOKA bekroond met de ondernemingsprijs Gangmaker 2023 West-Brabant en nog maar vorige maand lanceerde Lindemans opnieuw 2 nieuwe en unieke bieren: Tarot d’Or en Tarot Noir.

“We mogen als Brabanders heel fier zijn op een bedrijf als Lindemans”, zegt minister Ben Weyts. “De brouwerij combineert eeuwenoud vakmanschap met slimme innovatie om steeds opnieuw heerlijk ‘bier van hier’ te maken. Dit soort ondernemingen zijn de ruggengraat van onze economie en de bron van onze welvaart. Ik geloof ook dat het succesverhaal van Lindemans inspirerend werkt voor vele andere Brabanders die willen ondernemen”.

“We moeten goed luisteren naar onze ondernemers, want zij worden vaak als eerste geconfronteerd met de gevolgen van foute politieke beslissingen”, zegt Kamerlid Theo Francken. “Te hoge belastingen, te weinig activering van werklozen, te veel onzekerheid over de energiebevoorrading, ... in de Kamer van Volksvertegenwoordigers klagen we deze problemen aan, maar in de bedrijven wordt het pas echt tastbaar en concreet”.

De politici bezoeken in de komende maanden nog heel wat andere bedrijven en organisaties in Vlaams-Brabant. “De verkiezingen van 2024 moeten gaan over de problemen die echt leven in onze provincie”, besluiten Weyts en Francken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief