REGIO - We gaan toch geen 15 miljoen euro investeringen laten liggen?

C21

REGIO - We gaan toch geen 15 miljoen euro investeringen laten liggen?

Landschapspark_pajottenland
Ingezonden foto
 
Natuurpunt Pajottenland & Zennevallei v.z.w. vraagt aan de gemeenten Galmaarden, Herne en Gooik om het dossier voor landschapspark Boerenlandschap Pajottenland alsnog tijdig in te dienen. Zonder erkenningsaanvraag, loopt het Pajottenland een kans mis op 15 miljoen euro om te investeren in acties voor o.a. landbouw, natuur, erfgoed en recreatie.
 
 De petitie ter ondersteuning van het landschapspark telt momenteel al meer dan 500 handtekeningen. Heel wat inwoners van het Pajottenland zien dus wel degelijk de meerwaarde van een erkenning als landschapspark. Het uitgewerkte plan van landschapspark Pajottenland is positief en stimulerend: er wordt geen enkele beperking aan de landbouw opgelegd vermits een erkenning geen impact heeft op vergunningen. Door het dossier niet in te dienen zouden de gemeenten zichzelf, hun inwoners en het Pajottenland zwaar tekort doen. De Vlaamse subsidies voor landschapsparken zullen dan immers terecht komen in andere regio's die wel een erkenning aanvragen als landschapspark.
 
 

Petitie:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/de_gemeentebesturen_van_galmaarden_gooik_en_herne_het_pajottenland_verdient_erkenning_als_landschapspark_1 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief