Vanaf 7 augustus 2 nachten werken op E40 richting Gent voor plaatsing nieuwe rijstrooksignalisatie

C21

Vanaf 7 augustus 2 nachten werken op E40 richting Gent voor plaatsing nieuwe rijstrooksignalisatie

Scherm__afbeelding_2023-08-03_om_10
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf maandagavond 7 augustus tijdens 2 opeenvolgende nachten 4 nieuwe portieken voor rijstrooksignalisatie op de E40. Om de werken veilig en efficiënt uit te voeren, wordt de snelweg ’s nachts volledig afgesloten richting Gent tussen het verkeersknooppunt van Groot-Bijgaarden en het op- en afrittencomplex van Affligem. Doorgaand verkeer tussen Brussel en Gent rijdt via Antwerpen.   

Download hier de hinderfiche

Snelweg richting Gent 2 nachten volledig afgesloten
Overdag worden de kolommen naast de snelweg geplaatst en is er geen hinder voor het verkeer. Om de portieken over de snelweg veilig en efficiënt te kunnen plaatsen, gebeurt dit tijdens de nachten van maandag 7 op dinsdag 8 augustus en van dinsdag 8 op woensdag 9 augustus. De E40 wordt tussen het verkeersknooppunt van Groot-Bijgaarden en het op- en afrittencomplex van Affligem telkens van 21.00 uur tot 5.30 uur afgesloten in de richting van Gent. Ook de oprit richting Gent in Ternat is afgesloten. Het verkeer richting Brussel rijdt over één rijstrook in plaats van de gebruikelijke drie rijstroken. Tijdens het plaatsen van de liggers van de portieken gaat ook de weghelft richting Brussel dicht ter hoogte van de zone waar de portiek wordt geplaatst. De Federale Politie houdt het verkeer gedurende een kwartier tegen.

Omleidingen via  Antwerpen en Asse
Doorgaand verkeer tussen Brussel en Gent rijdt in beide richtingen om via Antwerpen en neemt de E19 of A12 en de E17. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N9 in Asse en de N208 in Affligem. 

Veiliger verkeer en vlottere doorstroming

De portieken komen in de richting van Gent tussen de op- en afrittencomplexen van Ternat en Affligem. Voorheen plaatste Wegen en Verkeer al 9 portieken tussen Groot-Bijgaarden en Ternat. Het plaatsen van de nieuwe portieken kadert binnen de aanleg van een spitsstrook richting Gent en Oostende. Aan de portieken worden borden met rijstrooksignalisatie opgehangen om aan te geven of de rijstrook open is en wat de toegelaten snelheid is. Ze kunnen zo worden ingezet om het verkeer te doen vertragen bij grote drukte. Dit verbetert de veiligheid en doorstroming op de snelweg.   
Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/ternat of wegenenverkeer.be/affligem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024

archief