12 augustus is er in HUIZINGEn de World Athletics Continental Tour BMW Louyet

C21

12 augustus is er in HUIZINGEn de World Athletics Continental Tour BMW Louyet

Img_7915
 

 Onze jaarlijkse atletiekmeeting, in 2002 kleinschalig begonnen als doorsnee organisatie, groeide langzaam uit tot een nationaal topevenement. Vanaf 2013 kreeg onze meeting een vaste plaats op de Nationale atletiekkalender en de laatste jaren werd OEH een absolute waarde binnen het Flanders Cup circuit. Nu, nog 10 jaar later, zetten we een volgende stap naar internationaal niveau als onderdeel van de World Athletics Continental Tour

De BMW L. Louyet International Athletics Meeting heeft hiermee een zekere prestige verworven ook buiten onze landsgrenzen en krijgt op 12 augustus 2023 voor het eerst in zijn geschiedenis een internationale licentiestatus en met wereldwijde media aandacht. De upgrade naar het WACT Challenger statuut is een zeer welgekomen erkenning van World Athletics en de Vlaamse Atletiekliga. Upgraden naar categorie D betekent veel voor ons als club, maar nog meer voor onze deelnemende atleten omdat we daardoor onze topsporters een pak extra punten kunnen bieden voor de kwalificerende wereldranglijst. Zo willen we van Huizingen een duurzame locatie maken voor een internationale topsport atletiekmeeting. 

We merken al een paar weken dat de boodschap bij de Internationale atleten goed is overgekomen, want we worden overstelpt met aanvragen om te mogen deelnemen. Dit zowel vanwege Belgische- als van buitenlandse atleten. Frankrijk, Italie, Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Jamaica, Portugal, Israel, Australie, Nieuw Zeeland zijn maar een paar voorbeelden van landen van wie atleten 

al hun interesse hebben betoond. Op vandaag zijn er atleten ingeschreven uit niet minder dan 31 verschillende landen. Het wordt dus een geweldige uitdaging voor onze wedstrijdleider en onze matchmaker om de beste atleten per proef te gaan selecteren. 

Een zaak staat vast. Wij zullen onze toeschouwers een uitzonderlijk deelnemersveld kunnen aanbieden zoals nooit voorheen. Topatletiek gegarandeerd, en dit in het ydillische kader van het domein van Huizingen.

Een paar concrete voorbeelden van Internationale toppers die bij ons zijn ingeschreven en die we zeker mogen verwachten op het WK van 19-27 Augustus in Budapest.

-Shaun Maswanganyi ( Zuid Afrika ) op 100 en 200 meter. Met persoonlijke besttijden van wereldniveau ( 9.91 / 19.99 )

-Madisson-Lee Wesche ( NZL )  Kogelstoten ( pb. 19m13 )  Zij is regerend Nieuw Zeelands kampioenen en werd zevende op het laatste WK vorig jaar in Eugene.

-Taryn Gollshewsky ( AUS ) Discus ( pb. 60m16 ) werd vorig jaar nog vierde op de Commonwealth games in Birmingham.

We hebben tevens de aanwezigheid bevestigd gekregen van Glen Mills, in atletiekmiddens vooral bekend als trainer van wereldtopper en fenomeen Usain Bolt. Hij komt naar Halle met een van zijn jonge beloftevolle Jamaicaanse sprinters nl. Oblique Seville die zal deelnemen aan de 100m. Oblique werd vorige zomer nog vierde op het WK 100m in Eugene (VS).

Een leuke verrassing viel ons begin deze week nog te beurt met de inschrijving van niemand minder dan Christophe Lemaitre. Niet minder dan 4 keer Europees kampioen en tweemaal Brons op de Olympische spelen. Voeg daarbij nog zilver en Brons op het WK, en het is meteen duidelijk dat we hier met een groot kampioen te maken hebben. Al liggen zijn absolute toptijden al even achter ons, toch verwelkomen wij met veel genoegen deze grote meneer van de Europese sprintscene in Huizingen.

Naast de vele Internationale atleten verliezen wij natuurlijk onze eigen OEH atleten niet uit het oog. Ondanks het gegeven dat verschillende onder hen  in het buitenland op stage zijn met het oog op 

het nakende WK in Budapest zullen wij toch een paar van onze eigen toppers aan het publiek kunnen voorstellen.

Op vraag van trainer Tim Moriau hebben wij voor Isaac Kimeli bijvoorbeeld een extra nummer op het programma gezet nl. de ietwat ongewone 2 mijl. 

Isaac zal een poging doen om het Belgisch rekord van Mohammed Mourhit ( 8’14”88 ) dat dateert van Augustus 2000 van de tabellen te vegen.

Onze Vanessa Sterckendries zal stevige Internationale tegenstand krijgen bij het hamerslingeren. Voor deze proef zullen wij echter naar Nijvel moeten uitwijken gezien het middenplein van de piste in Huizingen niet mag beschadigd worden, en dus niet voor deze discipline bruikbaar is.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024

archief