REGIO - Op zoek naar maatschappelijke impact? Word vrijwillige burenbemiddelaar!

C21

REGIO - Op zoek naar maatschappelijke impact? Word vrijwillige burenbemiddelaar!

A_afbeelding_merchtem
Ingezonden foto
 

Op zoek naar maatschappelijke impact? Word dan een vrijwillige burenbemiddelaar met de steun van Haviland! Inwoners van de gemeenten die Haviland ondersteunt op vlak van burenbemiddeling (Affligem, Asse, Liedekerke, Merchtem, Roosdaal, Ternat, Wemmel) kunnen bij hen terecht om een traject aan te vragen.

Conflicten, ruzies of andere onenigheid tussen buren hoeven niet te escaleren. Lokale besturen bieden daarom sinds kort gratis burenbemiddeling aan in samenwerking met Haviland. Heb je een luisterend oor, kan je tijd vrijmaken en ben je op zoek naar een vrijwilligersjob met directe positieve impact? In september start de opleiding tot burenbemiddelaar!

Meer en meer steden en gemeenten zetten vrijwillige burenbemiddelaars in om onenigheid tussen buren duurzaam op te lossen. Zo escaleren er geen kleine, alledaagse conflicten over bv. geluidshinder, hinder van overhangende takken, rondslingerende rommel e.d. Het voorkomt bovendien dat ordediensten om de haverklap moeten uitrukken, waardoor de werklast bij politiediensten en vredegerecht daalt.

 

Positieve impact

Burenbemiddelaars hebben dus heel wat positieve impact op de leefbaarheid van buurten. Zij worden opgeleid om de communicatie te herstellen en neutrale gesprekken op te zetten. Daarin worden ze begeleid en aangestuurd door Haviland of door de diensten van de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant, in samenwerking met het lokaal bestuur.

 

Zesdaagse opleiding

Interesse om je te engageren in deze vrijwillige functie? De opleiding tot burenbemiddelaar bestaat uit 6 sessies en start op maandag 11 september 2023 in het PIVO in Relegem (Asse). Opleidingsniveau en voorkennis zijn van minder belang. Vooral motivatie, integriteit en sociale en communicatieve vaardigheden zijn van tel. 

Je bent bereid om alle zes opleidingsonderdelen te volgen, telkens van 9u tot 17u op:

maandag 11/9/2023

vrijdag 15/9/2023

woensdag 20/9/2023

maandag 25/9/2023

vrijdag 29/9/2023

dinsdag 3/10/2023

Inschrijven kan door jouw gegevens te mailen naar burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be. Na een verkennend gesprek, waarin gepeild wordt naar motivatie en verwachtingen, kom je te weten of je aan de opleiding kan beginnen. 

Meer informatie

Meer info over het burenbemiddelingsnetwerk of over de opleiding tot burenbemiddelaar? Surf naar www.haviland.be/burenbemiddeling. Inwoners van de gemeenten die Haviland ondersteunt op vlak van burenbemiddeling (Affligem, Asse, Liedekerke, Merchtem, Roosdaal, Ternat, Wemmel) kunnen bij Haviland(website) terecht om een traject aan te vragen.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief