Zonta Halle-Pajottenland kreeg het meterschap van de kleine Vaantjesboe

C21

Zonta Halle-Pajottenland kreeg het meterschap van de kleine Vaantjesboe

Scherm__afbeelding_2023-11-25_om_16
 
Zonta Halle-Pajottenland kreeg het meterschap van de kleine Vaantjesboer op zaterdag 25 november 2023 om 12u aan het standbeeld van de Vaantjesboer op de Beestenmarkt te Halle. Ze tooiden  de Vaantjesboer in een oranje outfit stoppen ter gelegenheid van de 16-daagse campagne "Zonta Says No to violence against women" van 25/11 t/m 10/12. 
 
Zonta International is een NGO die zich inzet om een wereld tot stand te brengen waarin mensenrechten en fundamentele vrijheden verzekerd zijn voor alle vrouwen en zij hun menselijk potentieel volledig kunnen ontplooien. Waarin elke vrouw toegang heeft tot onderwijs, gezondheidszorgen, juridische, politieke en economische ondersteuning en dit op gelijke basis als mannen. Waarin geen enkele vrouw in angst leeft voor geweld. 
 
Sinds 2012 voert Zonta International jaarlijks in november gedurende 16 dagen campagne tegen geweld tegen vrouwen onder de slogan "Zonta Says No to violence against women". Eén van de terugkerende acties om voor de campagne aandacht te vragen, is "Orange your city". De voorbije jaren werden dan bvb. in verscheidene steden gebouwen, monumenten en standbeelden oranje verlicht. En dit jaar steekt Zonta Halle-Pajottenland de kleinste inwoner van haar thuisstad dus in het oranje om bij te dragen aan de bewustwordingscampagne rond de schrijnende problematiek van geweld tegen meisjes en vrouwen. 
 
Daarnaast neemt Zonta Halle-Pajottenland voor het tweede achtereenvolgende jaar deel aan de nationale broodzakkenactie, samen met 10 andere Zontaclubs, in samenwerking met de hulplijn 1712. Ongeveer 164.000 broodzakken worden verspreid via vele “warme” bakkers, die tijdens de campagne deze speciale broodzakken gebruiken met de duidelijke boodschap: "Zonta zegt neen tegen geweld tegen vrouwen." Bovendien bevat de broodzak een verwijzing naar en boodschap van de hulplijn 1712. Zonta werkt nauw samen met het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, UN Women, en de gratis hulplijn 1712. 
 
Meer informatie rond de campagne is te vinden op Join us in saying NO (zontasaysno.com) .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024

archief