Ecoduct HALLerbos: nieuwe koker in gebruik vanaf 23 februari

C21

Ecoduct HALLerbos: nieuwe koker in gebruik vanaf 23 februari

Scherm__afbeelding_2024-02-19_om_09
De afgewerkte koker richting Bergen/Charleroi.
 
Goed nieuws: de bouw van het nieuwe ecoduct aan het Hallerbos ligt op schema! Een jaar na de start van de (voorbereidende) werken is de eerste koker, voor het verkeer richting Bergen/Charleroi, klaar. Dat betekent ook dat de werken wisselen van rijhelft, om zo de andere koker van het ecoduct (richting Brussel) te bouwen. Nu rijden alle automobilisten (ook het verkeer richting Bergen/Charleroi) op de weghelft waar in de toestand zonder werken enkel het verkeer richting Brussel rijdt. Die situatie wordt omgedraaid: vanaf 23 februari rijden bestuurders in beide richtingen op versmalde rijstroken door de nieuwe koker (op de rijhelft richting Bergen/Charleroi).
 
De afgewerkte koker richting Bergen/Charleroi.
Fasewissel ‘s avonds en ‘s nachts
Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen vindt de fasewissel plaats tussen donderdagavond 22 februari 20.00 uur en vrijdagochtend 23 februari 5.00 uur. Tijdens de wissel zal het verkeer in beide richtingen op één rijstrook de werfzone kunnen voorbijrijden. De huidige werfinrichting blijft overigens behouden tijdens de werken aan de tweede koker: twee (versmalde) rijstroken voor het verkeer richting Brussel en drie (versmalde) rijstroken in de rijrichting van Bergen/Charleroi. Ook tijdens fase 2 houden bestuurders dus best rekening met extra wachttijden bovenop de ‘normale’ filetijd zonder werken. Voor wandelaars en fietsers in het Hallerbos verandert er niets: zij volgen nog steeds de omleiding(en) die terug te vinden zijn op natuurenbos.be/hallerbos.
Brug voor dieren, fietsers en wandelaars
Het ecoduct Hallerbos is net zoals het ecoduct Kikbeek opgebouwd uit twee kokers, waar het verkeer van en naar Brussel zal doorrijden. Bovenop de kokers wordt een breed onverhard gedeelte voor dieren (60 meter) gecombineerd met een fiets- en wandelpad (5 meter). Zo steken dieren, fietsers en wandelaars er zorgeloos de ring over. Het project is een samenwerking van het Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Departement Omgeving. De bouw past in het Vlaams Actieprogramma Ecologische Ontsnippering (VAPEO), en wordt gefinancierd door de Europese Unie (NextGenerationEU) in het kader van het project Vlaamse veerkracht VV105 (ontsnipperen Vlaams landschap).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024
Marc Sluys | 27 mrt 2024

archief