Voedselbank kreeg een cheque van 2.000 euro van de Rotary Gaasbeek-Pajottenland

C21

Voedselbank kreeg een cheque van 2.000 euro van de Rotary Gaasbeek-Pajottenland

20240430_153543__kopie_
Rotary kwam naar de Voedselbank.- Foto Marc Colpaert
 
20240430_151136
Michel Doomst gaf meer uitleg over de werking.- Foto Marc Colpaert
 
A_a_foto_michel
Ze kregen een cheque.- Foto Marc Colpaert
 
Voorzitter Jeroen Vanderlinden mocht een cheque overhandigen van 2.000 euro aan de voedselbank Twinkeltje in Leerbeek. Vrijwilliger Michel Doomst gaf wat meer uitleg over het reilen en zeilen van deze voeselbank. Waar tal van Pajotse gemeenten mee aan werken zoals Galmaarden, Bever, Herne, Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal.
 
 
Er is ook in het Pajottenland nog heel veel verdoken armoede onder de mensen. "Maar in onze regio loopt men daar niet te koop mee. De lijst met onze 'klanten' krijgen wij via de vele OCMW's uit de regio. Hier kunnen de mensen dan per week een bedrag aankopen dat ongeveer 40 tot 50 euro als waarde heeft. Zelf betalen ze 2 euro per week", aldus Michel.  De voedselbank werkt samen met tal van handelaars en heeft ook de steun van vele vrijwilligers, een kleine 50 personen, vooral dan vroegere vrijwilligers uit het vaccinatiecentrum van Gooik. "Het is een echte groep mensen die zowel instaan voor de adminstratie als het ophalen van de goederen ", legt Piet Van Themsche uit.
 
Op 1 mei zal de voedselbank in Leerbeek 1 jaar bestaan en op dat jaar hebben ze niet minder dan 5.000 monden gevoed. Ze hebben eens uitgerekend dat het gemiddeld gezin per jaar voor 2.500 euro aan voedsel krijgt, wat dus een kleine 50 euro per week is. In de voedselbank is er vandaag een ruime keuze aan voeding en zitten de diepvriezers goed vol.
 
Van Jeroen Vanderlinden van Rotary Gaasbeek-Pajottenland kreeg Piet Van Themsche, in 2018 werd hij voorzitter van de Belgische Federatie van Voedselbanken, een cheque van 2.000 euro voor de voedselbank in Leerbeek. "Met dit berag gaan we ons een degelijke vleessnijmachine aanschaffen want dat ontbreken we vandaag en dit is noodzakelijk", aldus Piet. Ook al was het nog ruim 3 uur wachten voor de deuren van Twinkeltje open gingen, toch stonden er al mensen te wachten om zeker bij de eersten te zijn! De noodzaak is dan ook groot want wekelijks zakken een 70 tal gezinnen af naar deze voedselbank om op een goedkope manier te winkelen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief