Voor de eerste keer gratis pendelbussen om naar de jaarmarkt in Herne te gaan

C21

Voor de eerste keer gratis pendelbussen om naar de jaarmarkt in Herne te gaan

Editie_herne_jaarmarkt_3__kopie_
Gratis bussen om naar de jaarmarkt te gaan.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_jaarmark_5__kopie_
 
Editie_herne_jaarmarkt4__kopie_
 
Ter hoogte van de Jaarmarktweide langs de Ninoofsesteenweg in Herne kwamen de lokale besturen van het Pajottenland, het Jaarmarktcomité van Herne en De Lijn  samen om meer uitleg te geven over een nieuw project, namelijk het inleggen van gratis bussen vanuit Leerbeek, Sint-Pieters-Kapelle en Bever en Galmaarden naar de jaarmarkt in Herne. Deze gaat door op maandag 20 mei en er worden opnieuw heel wat mensen verwacht zeker bij zonnig weer.
 
"Waarom, wel de reden is simpel. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de bezoekers die naar de jaarmarkt in Herne willen gaan een gratis busaanbod krijgen, zodat ze veilig en zonder parkeerproblemen, en zonder alcohol achter het stuur, heen en terug kunnen naar de jaarmarkt van Herne. Wij weten uit ervaring dat ieder jaar opnieuw er heel wat parkeerproblemen zijn in de straten rond de jaarmarkt", aldus Bianca Van Reephingen van de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland.
 
Het is de bedoeling dat tussen 9 en 12 uur en tussen 16 en 19 uur er gratis bussen van De Lijn de bezoekers zullen vervoeren naar de jaarmarkt en terug naar huis of naar pendelparkings. Alle haltes van de lijn 160 op de reisweg, zullen bediend worden en er komen nog extra haltes bij zoals in de Lindestraat(ter hoogte van de Aerebeekstraat) en ter hoogte van  de pendelparkings. Deze pendelparkings zijn ondermeer ter hoogte van de parking van Olympia in Herfelingen  en op de parking van het kaatsplein in Kokejane. 
 
Voor vele oudere mensen is het een probleem om kort bij de jaarmarkt een geschikte parkeerplaats te vinden . Het is juist om er voor te zorgen dat deze mensen op een gemakkelijke manier de jaarmarkt kunnen bezoeken dat dit project opgestart werd met De Lijn. De kosten worden gedeeltelijk gedragen door de gemeente Herne. Voor meer informatie kunt u een beroep doen op de gemeentelijke website en op de website van De Lijn. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief