Op zondag 23 juni gaat de Sint-Pauluspaardenprocessie door in Opwijk

C21

Op zondag 23 juni gaat de Sint-Pauluspaardenprocessie door in Opwijk

Image001
 
Op zondag 23 juni gaat de Sint-Pauluspaardenprocessie door in Opwijk met daarbij een unieke harmonie en de Nederlandse hulpbisschop
Reeds voor de 121 ste keer trekt door Opwijk-Centrum de Sint-Pauluspaardenprocessie door de straten en dit op zondag 23 juni 15 uur. In de processie zijn er diverse praalwagens te bewonderen, talrijke figuranten (een duizendtal), samen met dans en muziek, maar vooral de paarden staan centraal. Veel aandacht is er voor  de verzorgde kledij en grime, die het processie gebeuren nog aantrekkelijker maken.
Centraal staat in de processie de hulde aan de patroon van Opwijk, Sint-Paulus en de voorstelling van zijn leven in diverse taferelen : “Van Saulus tot Paulus”. Eregast voor de zegening dit jaar is de hulpbisschop van Utrecht Herman Woorts ( in Nederland verantwoordelijke en aanspreekpunt voor alle processies en ommegangen) De blikvanger wordt ongetwijfeld de Harmonie “ONS VERLANGEN” uit Beverst (Limburg). Als gast parochie hebben we de pastorale eenheid 'Sint Paulus') met aan het hoofd deken Henk Laridon. 
 
Aan de pastorie op de Singel worden paard en ruiter gezegend door pastoor en Opwijkenaar Kris Meskens (afkomstig van Neerveldstraat). De processie zelf start om 15 uur op het Heiveld. De apotheose is NIET meer aan de dekenij op de Singel, maar wel aan de kerk.
De omloop is om en bij de 2 km. Hei­veld, Markt- en Fabriekstraat, Ringlaan, Broek­straat, Steenweg op Merchtem, Sint-Paulusbaan, Nanove-, Gast­huis- en Kattestraat en Singel/Kerkplein. De toegang is gratis.
 
PROGRAMMA ZONDAG 25 JUNI
10.30 uur : plechtige Hoogmis met als voorganger hulpbisschop H. Woorts en feestelijk opgeluisterd door onze eigen harmonie 'De Volherding'. Aan een mooi versierde kerkingang, starten we de voorbereiding van een prachtige dag met een zinvolle muzikale apotheose. Allen daarheen !
 
15 uur: start processie met figuranten, paarden en ruiters en praalwagens.
16u30 apotheose en zegening door hulpbisschop HERMAN WOORTS aan de kerk.
17 uur : verbroederingsfeest Hof ten Hemelrijk.
 
 
 
OPENLUCHTMIS OP VRIJDAG
Op vrijdag 21 juni 2024 om 18 uur wordt aan de Sint-Pau­lus­ka­pel (hoek Sint-Pau­lusbaan-Nano­ve­straat-Hulst) een openluchtmis opgedragen. Deze kapel wordt door de buren trouwens kunstig met bloemen versierd op zondag 26 juni, want de processie gaat langs deze kapel. Vele paarden komen naar deze bijeenkomst, wat uiteraard het geheel nog mooier maakt.
De misviering wordt opgeluisterd door het gemengd koor ‘Forever Young’.
Daarna is er ter hoogte van de kapel een openluchtbar, ten voordele van de processie.
 
 
OPROEP
BELANGRIJK ! Wens je deel te nemen aan het processie gebeuren (figurant, groepsverantwoordelijke , commissaris…) neem dan gerust contact op met Willy Segers 0475/36.13.33 of Daisy Hofmans 0473/71.86.67 of Myriam Ringoot 0498/30.43.46. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief