23 klassieke concerten in Pajottenland en Zennevallei

C21

23 klassieke concerten in Pajottenland en Zennevallei

Folderklassiek
 

Liefhebbers van klassieke muziek komen dit najaar opnieuw aan hun trekken in de 17 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei. Tussen september en januari vinden er meer dan twintig concerten plaats op diverse locaties in de regio. 

Celliste Clarice Jensen tast de grenzen tussen klassiek, experimenteel en elektronica af in CC Westrand in Dilbeek op 12 september. Westrand organiseert op 2 november ook een optreden van het Aglica Trio in de Sint-Remigiuskerk van Wambeek, een nieuwjaarsconcert met het kamerkoor Framagomi op 11 januari in de Sint-Theresiakerk in Dilbeek en een concert met het Susato Trio op 30 januari in Westrand. CC De Meent nodigt op 28 september Prima La Musica en Dirk Brossé uit en is opnieuw twee keer te gast in het Herman Teirlinckhuis in Beersel, op 27 oktober met Bram Nolf, Florestan Bataillie en Maaike Cafmeyer en op 24 november met Lucas Cortoos en Vincent Van Audenhove. Ook CC Coloma gaat op verplaatsing, met een orgelrecital van Wouter Dekoninck en zangensemble Currende op 6 oktober in de Kerk van Vlezenbeek en Revue Blanche op 1 februari in de Sint-Pieterskerk van Sint-Pieters-Leeuw. CC De Ploter verwacht de operettefans op 15 december in Ternat voor een remake van Die Fledermaus. CC ’t Vondel herdenkt Louis Thevenet met een huiskamerconcert in de Halse Villa Servais op 18 oktober en vult de Sint-Vincentiuskerk van Buizingen op 15 december met kerstmuziek door Currende onder leiding van Erik Van Nevel. Villa Servais dient nog tweemaal als concertlocatie: op 16 november met Hildebrandt Consort en op 8 december met het Quatuor Romantique. Het ensemble La Capella Payota treedt op 15 september op in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Kunst In Pepingen opent de deuren van de Sint-Amanduskerk in Elingen op 20 oktober voor Sarah Copriau en Brecht Verstraeten, en engageerde Musica Gloria voor een adventsconcert in de Abdijkerk van Bellingen. Rosario in Bever verwelkomt het Tsjechische ensemble Plaisirs de Musique op 2 november en het duo Andaluza op 8 december. Chromatik vzw zet opnieuw twee concerten in Sint-Genesius-Rode op poten: op 20 oktober met mannenkoor Les Anonymes du XXème Siècle in de Sint-Barbarakerk, en op 1 december met het Sint-Ceciliakoor uit Linkebeek en het Rode Strijkkwartet in de Sint-Genesiuskerk. Op 12 januari vindt het traditionele aperitiefconcert van Academie Orfeus plaats in GC de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode, en op 26 januari horen we het ensemble Oxalys in GC Het Koetshuis in Roosdaal.

De concerten zijn gebundeld in een handige folder van de Werkgroep Klassiek in de regio, uitgegeven door Zender. Die ligt op heel wat plaatsen ter beschikking en is ook te downloaden op http://www.wegvanklassiek.be/2024/09/03/folder-klassieke-concerten-september-2024-februari-2025/. De concerten worden eveneens aangekondigd op http://www.wegvanklassiek.be en op de facebookpagina https://www.facebook.com/wegvanklassiek. Wie wil, kan inschrijven op de gratis nieuwsbrief via info@wegvanklassiek.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 aug 2024

archief