Drie ploegen van Verbroedering BEERSEL – DROGENBOS winnen op eigen tornooi

C21

Drie ploegen van Verbroedering BEERSEL – DROGENBOS winnen op eigen tornooi

Editiepajot_beersel_drogenbo__s_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_beersel_drogenbos_2
Foto's © Emile Devogeleer
 

Afgelopen weekend vond in Beersel het jaarlijks tornooi van Verbroedering Beersel Drogenbos U6-U11 plaats, met in totaal 55 deelnemende ploegen waaronder enkele die in nationale reeksen aantreden.

Onder veel publieke belangstelling maakten de jongste talentjes van U6 voor het eerst kennis met het voetbaltornooi van hun club en ze deden het voortreffelijk: de thuisploeg moest pas in de finale de duimpjes leggen tegen Standaard Wetteren. De U8 en U9 overtroffen deze prestatie door respectievelijk FC Pepingen en RSC Anderlecht achter zich te laten en zo de beker ter nagedachtenis van het vorig jaar overleden clubicoon Elie Mommaert te winnen.
 
Hun voorbeeld werd gevolgd door de U11 waarin twee VBD-ploegen in de finale tegen elkaar aantraden. De ploeg van trainer Bart Verschingel haalde het na 0-0 met de strafschoppen en won zo de wisselbeker Jean Debrael (foto Jean Debrael en zoon van wijlen Elie Mommaert overhandigen de beker aan de U11).
 
Bij Verbroedering Beersel Drogenbos kijken ze nu al uit naar het internationaal tornooi voor miniemen en kadetten Memorial burgemeester Jean Calmeyn op 18, 19 en 20 mei, op de terreinen Frankveld in Drogenbos. Met deelname van ploegen als Fortuna Düsseldorf (D), Roda JC (NL), Willem II (NL), RSC Anderlecht , AA Gent, Sp. Lokeren, OH Leuven, Waasland Beveren, FC Antwerp en FC Brussels hebben ze zeker een affiche om naar uit te kijken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2013
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 okt 2022

archief