Artikels Archief van Drogenbos

DROGENBOS Juf Sonia ging met pensioen

Editiepajot_bart_devill___het_werd_juf_sonia_te_veel
foto Bart Devillé
 

 Gisteren dinsdag was de laatste werkdag van juf Sonia in de Nederlandstalige Gemeentelijke Basisschool De Wonderwijzer in Drogenbos. Liefst 26 jaar was zij hier aan de slag in de voorschoolse opvang, tijdens schoolvakanties en elke middag in de refter voor de warme maaltijden en de boterhammen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/DROGENBOS Wandelvoetballers Verbroedering Beersel Drogenbos en FCB Oldstars speelden vriendschappelijk

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetballers
ingezonden foto
 

 Sinds de wandelvoetballers van Verbroedering Beersel Drogenbos en de Kapelse Oldstars actief zijn, spelen zij jaarlijks minsten twee vriendenwedstrijden tegen elkaar: eens op het terrein van de Kapelse Oldstars in Beigem en de thuishaven van Verbroedering Beersel Drogenbos, Sportcentrum Vogelenzang in Lot. Maandag 18 november speelden ze vriendschappelijk in Lot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS -Opwaardering FeliXart

Mufdb0911_208
FeliXart wordt de komende jaren veelzijdig uitgebouwd
 

Vlaams minister voor de Rand Ben Weyts wil het FeliXartMuseum en zijn omgeving verder uitbouwen tijdens de komende legislatuur. Dat blijkt uit zijn beleidsnota voor de Vlaamse Rand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

DROGENBOS - Biograaf voor Felix De Boeck

Bc-lezingen-david-veltman
Nederlander David Veltman wil Felix De Boeck grondig doorgronden.

De Nederlandse doctoraatstudent David Veltman schrijft een biografie van de man en is op zoek naar vrienden en familieleden van de artiest die zijn hele leven lang boerde aan de rand van het dorp.Dat meldt Het Laatste Nieuws in een  uitvoerige bijdrage.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat

Groepsfoto_klimaatengagement
64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat. Foto ingezonden
 

  Vandaag hebben maar liefst 64 Vlaams-Brabantse gemeenten een nieuw Klimaatengagement getekend. Opvallend is dat alle 35 gemeenten en steden uit de regio Halle-Vilvoorde meedoen. Hiermee spreken ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, hun ambitie voor het klimaat uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

5G-netwerk voor Brussel wordt op lange baan geschoven

Cieltje-van-achter
Cieltje Van Achter.

 De uitrol van een 5G-netwerk in Brussel heeft al heel wat voeten in de aarde gehad en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. Vandaag ondervroeg Brussels parlementslid Cieltje Van Achter minister Alain Maron (Ecolo) over de invoering van een 5G-netwerk in Brussel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Marc Sluys
 

DROGENBOS Kaasweekend Serenata

Editiepajot_bart_devill___kaas
foto Bart Devillé
 

Na een “Best of Serenata” einde mei dit jaar, in de Gemeentelijke feestzaal(achter het gemeentehuis), organiseert het koor nu haar traditioneel en jaarlijks Kaasweekend. Dit vindt plaats, ook in de Gemeentelijke feestzaal vrijdag 27 en zaterdag 28 september van 18u tot 21u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2019
 

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO tellen samen 15.000 cursisten

Sgr_5_en_9__persbericht_20190912
De samenwerking is bezegeld. Foto Ingezonden
 

Crescendo CVO en GLTT-CVO ondertekenden op 1 september een samenwerkingsakkoord. Beide centra voor volwassenenonderwijs gaan nauw samenwerken in en om Mechelen en de Vlaamse Rand

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO gaan samenwerken. Het duo verstrekt samen onderwijs aan jaarlijks 15.000 cursisten. De samenwerking leidt tot een evenwichtig aanbod volwassenen- en tweedekansonderwijs met keuze uit meer dan 60 opleidingen voor iedereen uit de brede Mechelse regio en de Vlaamse Rand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DROGENBOS gastheer voor PeriFeria festival

Editiepajot_bart_devill___periferiafestival
foto Bart Devillé
 

  PeriFeria wil het verstedelijkte landschap in de rand van en rond Brussel bevragen en naar waarde schatten. Samen met bewoners en lokale verenigingen, ontwerpers en onderzoekers, kunstenaars en creatieven zorgt organisator City3 voor workshops, rondleidingen, artistieke ingrepen en spektakel en animatie op maat, gebaseerd op de aanwezige know-how en verbeelding. Van 29 tot 31 augustus zet City3 met het PeriFeira Festival voor een 4de keer de periferie van Brussel in de kijker. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Estaminet Au Cher Ami in DROGENBOIS wordt beschermd als monument

Drogenbos_sterstraat_2_medium
Foto's Onroerend Erfgoed © Kennes Hilde
 

 Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts beschermt Estaminet ‘Au Cher Ami’ in Drogenbos definitief als monument. Het Estaminet heeft een 19de eeuwse buitenkant en een goed bewaarde binnenkant uit het begin van de 20ste eeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Marc Sluys
 

Jaarmarkt van DROGENBOS blijkt niet geliefd bij UF

Editiepajot_bart_devill___drogenbos

De jongste gemeenteraad van Drogenbos begon met de goedkeuring van de (aangepaste) notulen van de gemeenteraad van 16 mei en deze van 20 juni 2019. Beide agendapunten werden nu unaniem goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Marc Vettori legde zijn eed af als schepen

Aaaamarcvettori
 

Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos legde Marc Vettori(Drogenbos Plus -LB) zijn eed af als schepen. Met zijn 279 voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 was hij wel rechtstreeks verkozen als schepen, maar kon (mocht) zijn mandaat niet opnemen daar Vlaams Minister Homans aanvankelijk de benoeming van Alexis Calmeyn weigerde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Marc Vettori(Drogenbos Plus-LB) keert terug in het schepencollege

Editiepajot_bart_devill___marcvettori
foto Bart Devillé
 

 Dankzij(?)  het feit dat Alexis Calmeyn(46) omwille van vermeende inbreuken op de taalwetgeving bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar niet kon benoemd worden als burgemeester, kon de vierde verkozene op de lijst Drogenbos Plus-LB, Marc Vettori, zijn mandaat als schepen niet verder zetten. Nu de Raad van State de beslissing  van Homans vernietigde kan Vettori wel opnieuw aantreden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/DROGENBOS Er waait nieuwe wind bij Verbroedering Beersel Drogenbos(VBD)

Editiepajot_bart_devill___wimhernaut
foto Belisol
 

 Bij Verbroedering Beersel Drogenbos zit men duidelijk niet stil tijdens de competitiestop.  Zopas werd Wim Hernaut aangesteld als opvolger van interim-voorzitter Ivo Heindryckx. De club zette met zijn eerste elftal een stapje terug naar derde provinciale, maar wil meer dan ooit de kaart van de eigen jeugd trekken. De veranderingen op bestuurlijk en organisatorisch vlak hebben als doel om in de toekomst gewapend te zijn voor de grote uitdagingen die een sportvereniging als Verbroedering Beersel-Drogenbos te wachten staan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Werken aan Kanaaloever voor de Fietssnelweg F20

Omleiding-oeververnieuwing

Op 5 augustus 2019 start De Vlaamse Waterweg nv met grootschalige werken op de rechteroever van het Kanaal naar Charleroi. Tussen de De Bruyckerweg (Drogenbos) en de R0-brug (Sint-Pietsers-Leeuw) vernieuwt de waterwegbeheerder de kanaaloever die in slechte staat is in functie van de aan te leggen fietssnelweg F20.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

DROGENBOS - Renovatie Gemeentehuis en Feestzaal tegen eind 2020

2gemeentehuis_drogenbos

De tweede fase van de restauratie van het gemeentehuis van Drogenbos is opgestart. Vooral de werken aan de achterliggende feestzaal  zorgen voor wat problemen voor het verenigingsleven. Bevoegd schepen  Myriam Claessens zet zich in om oplossingen te vinden. Het ziet er naar uit dat zij hierin slaagt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

DROGENBOS Lectuurvoorziening deelt weer boeken uit aan de leerlingen van de Wonderwijzer.

Editiepajot_bart_devill___lectuurdrogenbos
foto Bart Devillé
 

 

Voor de vijfde keer op rij mochten de leerlingen van de lagere school  De Wonderwijzer in Drogenbos terug de voorzitter van de vzw Lectuurvoorziening ontvangen die op het einde van het schooljaar weer zorgde voor boeken voor de jongeren. Dank zij de vzw de Rand en de Vlaamse regering heeft de vzw in Drogenbos jaarlijks een subsidie omdat deze gemeente geen openbare bibliotheek heeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeente Drogenbos keurt aankoop gebouw goed

Editiepajot_bart_devill___aankoopgebouw_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Op de gemeenteraad van 25 april werd al principieel beslist het pand aan te kopen. Tijdens de openbare zitting van 20 juni toonde een meerderheid zich akkoord om het gebouw(gelijkvloers) definitief aan te kopen. Enkel de raadsleden Steve Roobaert en Myriam Essiaf( Go1620) onthielden zich. Het gebouw gelegen aan de Grote Baan 192 heeft het potentieel om te worden aangewend als locatie waar meerdere diensten/activiteiten van zowel gemeente als OCMW kunnen worden ondergebracht die toegankelijk zijn voor alle inwoners van de gemeente. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Afvalophalingen van Intradura worden vervroegd met een uur

Intradura_rgb_baseline_nl

 Volgende week voorspellen ze een hittegolf, tropische temperaturen tot wel 32 graden. Heerlijk weer, maar voor de afvalophalers ook veel zwaardere omstandigheden om in te werken. Daarom zullen de afvalophalingen van Intradura vervroegd worden met een uur, en dit van 24 tot en met 28 juni. Dit geldt voor alle gemeenten aangesloten bij Intradura. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL/LINKEBEEK/DROGENBOS/SINT-GENESIUS-RODE Het BUURT-abonnement blijkt en blijft succesformule

Editiepajot_bart_devill___buurtabnt_de_meent
foto Bart Devillé
 

 Het BUURT-abonnement groeide de voorbije jaren uit tot succesvolle formule voor cultuurliefhebbers uit Beersel, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode en omstreken. En dus slaan cultuurcentrum de Meent en de gemeenschapscentra de Boesdaalhoeve en de Moelie-Muse opnieuw de handen in mekaar, met als resultaat een avontuurlijk en verrassend cultuurseizoen 2019-2020. Het gezamenlijk BUURT-abonnement bundelt 88 voorstellingen in één van de centra in de buurt.  Concerten, humor, theater, dans, cabaret, jazz, ballet, muziek, familievoorstellingen en lezingen krijgen allemaal hun plek. Het nieuwe programma staat reeds online en waarschijnlijk ontving u recent ook de BUURT-brochure in de bus

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 04 dec 2019
Roger Swalens | 12 nov 2019
Roger Swalens | 07 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 26 aug 2019

archief