Artikels Archief van Drogenbos

BEERSEL/LINKEBEEK/DROGENBOS/SINT-GENESIUS-RODE Het BUURT-abonnement blijkt en blijft succesformule

Editiepajot_bart_devill___buurtabnt_de_meent
foto Bart Devillé
 

 Het BUURT-abonnement groeide de voorbije jaren uit tot succesvolle formule voor cultuurliefhebbers uit Beersel, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode en omstreken. En dus slaan cultuurcentrum de Meent en de gemeenschapscentra de Boesdaalhoeve en de Moelie-Muse opnieuw de handen in mekaar, met als resultaat een avontuurlijk en verrassend cultuurseizoen 2019-2020. Het gezamenlijk BUURT-abonnement bundelt 88 voorstellingen in één van de centra in de buurt.  Concerten, humor, theater, dans, cabaret, jazz, ballet, muziek, familievoorstellingen en lezingen krijgen allemaal hun plek. Het nieuwe programma staat reeds online en waarschijnlijk ontving u recent ook de BUURT-brochure in de bus

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaanderen neemt de volledige Ring rond Brussel onder handen

Image005
Toekomstbeeld Vierarmen. Foto Ingezonden
 

 Vlaanderen neemt de volledige Ring rond Brussel onder handen. Op de noordelijke R0 staat een grote mobiliteitsinvestering in weg-, fiets- en traminfrastructuur in de steigers, er komen nu ook concrete ingrepen op de R0 Oost én er wordt studiewerk gestart om de R0 West aan te pakken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt hiervoor 9 miljoen euro extra vrij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Jaagpad tussen Halle en Brussel wordt volwaardige fietssnelweg

Fiets_3
Weyts en Muyters op een deel van de fietssnelweg.
 

 Het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charleroi wordt tussen Halle en Brussel opgewaardeerd tot een volwaardige fietssnelweg. Er wordt 2 miljoen geïnvesteerd om het jaagpad te verbreden tot 4 meter en om de betonnen verharding te vervangen door asfalt. De werken gaan deze zomer van start. “Meer en meer fietsers op de Kanaalroute zorgen voor meer en meer drukte”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “We gaan deze populairefietsverbinding nu breder en comfortabeler maken, zodat we straks nog meer mensen kunnen verleiden om hun auto ook in het woon-werkverkeer te ruilen voor de fiets”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Marc Sluys
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

Werken op Ring rond Brussel (R0): LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en aanleg geluidsschermen in BEERSEL en DROGENBOS

Wegen_en_verkeer

 Op 15 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken in de middenberm op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel en Drogenbos. Over een afstand van ongeveer 13 kilometer, van aan de grens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst, zal Wegen en Verkeer de snelwegverlichting in de middenberm vernieuwen door energiezuinige LED-verlichting en de bestaande vangrails aan beide zijden van de middenberm vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden. Deze werken duren volgens de huidige planning tot aan het bouwverlof (midden juli). Na het bouwverlof (vanaf augustus) start Wegen en Verkeer met de voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos in de zijbermen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

LINKEBEEK/DROGENBOS Kinderen van Linkebeek en Drogenbos kunnen leren fietsen

Editiepajot_bart_devill___linkebeek_kijk_ik_fiets
ingezonden foto
 

 Fietsen is het heerlijkste wat er is … vooral als niemand je moet helpen ! Daarom organiseert de Sportregio Zuidwest Rand in samenwerking met GC de Moelie en GC de Muse op woensdag 5 juni 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur een fietsnamiddag…. “Kijk ik Fiets ! “ 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos loopt opnieuw storm voor het toneel

Editiepajot_bart_devill___revue_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Tot in de jaren vijftig werd er in Drogenbos door de toneelkring “Kunst en Vermaak” jaarlijks toneel gespeeld. Mensen als Pol Jacquemijns en vele andere bekende namen in de gemeente stonden mee op de planken. Felix De Boeck was dikwijls de man die de decors schilderde. En de jongste jaren werd de toneel draad terug opgenomen. En dit met succes! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Afgevaardigden gemeente vzw Museum Felix De Boeck aangeduid

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
foto archief Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos, deze van donderdag 21 maart, werden ook nog enkele vertegenwoordigers van de gemeente in allerhande instanties en verenigingen aangeduid. Door het feit dat deze agendapunten globaal werden behandeld kende deze een vlot verloop. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Structureel onderhoud binnen- en buitenring R0 ter hoogte van DROGENBOS

Logo_wegen_en_verkeer_

  Structureel onderhoud binnen- en buitenring R0 ter hoogte van Drogenbos: vanaf 18 maart drie weken nachtwerk 

Vanaf 18 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een structureel onderhoud van de Ring rond Brussel (R0) in Drogenbos ter hoogte van het op- en afrittencomplex Ruisbroek (nr. 18). Over een afstand van 1 kilometer worden zowel de binnen- als de buitenring over de volledige breedte van de rijweg voorzien van een nieuwe onder- en toplaag asfalt

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2019
Marc Sluys
 

DROGENBOS In Drogenbos is toneel nooit ver weg

Editiepajot_bart_devill___revue_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Het kan niet worden ontkend, Drogenbos heeft een zeer rijke ervaring met toneel. Tot in de jaren vijftig werd er door de toneelkring “Kunst en Vermaak” jaarlijks toneel gespeeld. Mensen als Pol Jacquemijns en vele andere bekende namen in de gemeente namen er aan deel. En Felix De Boeck was dikwijls de man  die de decors schilderde. En de jongste jaren werd deze draad terug opgenomen. En dit met succes! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Klusjes? Wijk-werken kan u helpen in onze REGIO

Logo_ww_haviland
 

 Onder organisatie van Vlaams minister Philippe Muyters, ging op 1 januari 2018 ‘Wijk-werken’ van start.  Eén van die organisatoren voor Vlaams-Brabant is Haviland Intercommunale uit Zellik en het is Marleen Wynant die de coördinatie verzorgt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

Estaminet ‘Au Cher Ami’ in DROGENBOS voorlopig beschermd

Image004
Estaminet ‘Au Cher Ami’ in Drogenbos voorlopig beschermd Foto Ingezonden
 

  Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft Estaminet ‘Au Cher Ami’ in Drogenbos voorlopig beschermd als monument. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL/DROGENBOS Toekomstig beheer Frankveld park werd toegelicht

Editiepajot_bart_devill___frankveld
foto Bart Devillé
 

 Na het verwerken van de opmerkingen van de participanten bij het beheerplan voor het park Frankveld langs de Dachelenbergstraat in Beersel en de grens met Drogenbos, werd door Agentschap Natuur en Bos en Landmax het eindresultaat aan geïnteresseerde buurtbewoners gepresenteerd. Een en ander kadert in het Parkbeheerplan “Frankveld, Boesdaal en Schaveys”.  De voorstelling gebeurde tijdens een wandeling in het park, een ideale groene oase van iets meer dan 10 hectare. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Eindejaarsreceptie Cultuurraad en FeliXartmuseum werd gezellige bedoening

Editiepajot_bart_devill___receptie_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Op vrijdag 7 december vond de jaarlijkse eindejaarsreceptie van de cultuurraad van Drogenbos en FeliXartmuseum plaats in de gemeentelijke feestzaal. De ploeg van de Muse en de Moelie hadden weer eens gezorgd voor een mooie aankleding van de zaal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Tiende tweedehandsbeurs in DROGENBOS was een succes

Editiepajot_drogenbos
Ingezonden foto
 

Al voor de tiende keer organiseerde het OCMW van Drogenbos, onder leiding van voorzitser Nouche Sents en haar trouwe vrijwilligersploeg, een succesvolle tweedehandsbeurs. Kleding, leesboeken, speelgoed, huishoudgerief, juwelen, lakens en gordijnen….. iedereen vond er wel iets en dit aan kleine prijsjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

DROGENBOS Schepen bevoegdheden in Drogenbos zijn bekend

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Na de jongste gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober bleek dat de lijst van burgemeester Alexis Calmeyn  Drogenbos Plus – LB drie schepenzetels binnen haalde en UF met Nahyd Meskini,  één. De nieuwe lijst Go1620 moet het stellen met twee raadsleden en Ecolo-Groen behaalde geen zetel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’

Editiepajot_bart_devill___zvb2018
foto Devillé
 

Op zaterdag 10 november 2018 organiseert vzw Zot van Beersel voor de vierde maal  ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’ in het  DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. Na het grote succes van de vorige jaren, en na de lovende reacties,  kon Zot van Beersel vzw niets anders dan een vierde editie organiseren van “Do You love The 70’s & The 80’s”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Diep in het geheugen van papavers Provincie stimuleert herdenking 100 jaar Groote Oorlog in Vlaams-Brabant

Img_0899
Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant stimuleert de herdenking van de Groote Oorlog van 1914-1918. Zo gaf  ze 114.328 euro subsidies aan 31 initiatieven om gebeurtenissen en personen uit deze oorlogsperiode in de kijker te zetten. Ook gaf ze 55.400 euro aan 17 erfgoedprojecten in het kader van de Eerste Wereldoorlog.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

François en Marie UIT DROGENBOS werden een diamanten paar

Drogenbos_diamant_van_mieghem_g_
François Van Mieghem en Marie De Reys vierden diamant. Foto © Marc Sluys
 

 François Van Mieghem (89) en Marie De Reys (82) wonen al 62 jaar in de Langestraat 24 in Drogenbos. Ze vierden hun diamanten huwelijk. Uit hun liefde werden de kinderen Martine, Marc en Alain geboren en verder de kleinkinderen Dieter, Annelies, Kevin en Dimitri en achterkleinkind Alix. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 26 apr 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief