PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI - Erfgoeddag 2014: Grenzeloze verhalen

PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI - Erfgoeddag 2014: Grenzeloze verhalen

Editiepajot-ingezonden-foto-erfgoeddag-17032014
ingezonden foto
 
Editiepajot-ingezonden-foto-erfgoeddag1-17032014
ingezonden foto

Op zondag 27 april is het Erfgoeddag met als thema ‘Grenzeloos’. Uniek aan deze editie is dat de gemeenten uit de regio Pajottenland en Zennevallei besloten om samen activiteiten op te zetten rond migratie- en verhuisverhalen. Het thema voor de streek werd dan ook ‘Grenzeloze verhalen’. In tien gemeenten van de regio Pajottenland en Zennevallei gaan tal van activiteiten door. Ontdek erfgoed , beluister boeiende migratieverhalen, proef en beleef de diversiteit aan culturen in onze regio!

Iedereen is migrant! Of toch bijna iedereen… Hoe kwam jij in de regio Pajottenland en Zennevallei terecht? Vanuit een vlakbij gelegen dorp, van over de taalgrens, een buurland of uit verre oorden?

Met de nabijheid van een multiculturele stad als Brussel met zijn migranten en expats, de vlakbij gelegen taalgrens maar ook de lokroep van een landelijke, groene omgeving is migratie absoluut een actueel thema voor de regio Pajottenland & Zennevallei.

Op tien locaties in de regio gaan er diverse activiteiten door die focussen op verhalen en getuigenissen van migranten vroeger en nu. Je kan terecht in Alsemberg, Lot, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Halle, Liedekerke, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

Programma:

Hoe het leven van een asielzoeker er uit ziet, ontdek je in het opvangcentrum in Alsemberg. In Lot ga je op zoek naar historische en hedendaagse sporen van migratie. In Halle zoek je al geocachend verwijzingen naar migratie in de stad. In Gooik, Roosdaal en Liedekerke maak je kennis met de grenzeloze verhalen van gemeentebewoners op gezellige ontmoetingsmomenten. In schriftjes penden migranten op artistieke, persoonlijke of verhalende wijze hun relaas neer. Deze schriftjes kan je doorbladeren in Dilbeek of je kan zelf creatief aan de slag gaan in één van de workshops. In Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw worden tentoonstellingen georganiseerd en in Ternat maak je kennis met spelen van over de hele wereld. Op elke locatie kan je de film ‘Grenzeloze verhalen - migratie in Pajottenland en Zennevallei’ met mooie getuigenissen bekijken. Dit en veel meer kan je uitgebreid nalezen op deze website, klik bij 'Meer lezen' door naar de verschillende locaties.

Programma regio Pajottenland Zennevallei: www.grenzelozeverhalen.be

Programma Vlaanderen en Brussel: www.erfgoeddag.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 09 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief