Verbroedering BEERSEL-DROGENBOS B kampioen

Editiepajot_beersel_drtogenbos__foto_evogeleer
Foto Emile Devogeleer

Editiepajot_beersel_drtogenbos_1_foto_evogeleer

Verbroedering Beersel-Drogenbos-B zette zondag de kers op de taart in de streekderby tegen FC Dworp en kroonde zich tot de terechte kampioen in P4C. De troepen van coach Marc Leroy waren zich bewust van het belang van de wedstrijd, en namen onmiddellijk de wedstrijd in handen.

Na 10 min nam Salah Ntafe een verre uitrap van Bruce Vanbeginne mooi aan en vanop 20 m plaatste deze een mooie lob over thuisdoelman Cornelis. Dit doelpunt gaf Beersel Vleugels en na 2 mooie reddingen van de thuisdoelman op kopstoten van Truyens en Mtafe, was het Mamouni die een misverstand in de thuisdefensie afstrafte 2-0 na 20 min. Dworp gaf zich niet gewonnen en bleef de strijd aangaan, maar een technisch beter Beersel liet niet betijen. Na een assist van Carre, maakte Steven Heylen met een vluchtschot op de 36 min 0-3, en nog geen minuut later nam Mamouni de thuisdefensie te grazen en legde de bal terug tot bij Jerremy Jacobs die beheerst afwerkte 0-4 .
Wedstrijd reeds gespeeld de eerste helft, daar de bezoekende doelman niet eenmaal tussen beide diende te komen in de eerste helft.
De tweede helft was een maat voor niets, Beersel Drogenbos controleerde de wedstrijd en ging niet verder op zoek naar doelpunten. In de 68 minuut kon Dworp de score milderen op een assist van Luyck en afgewerkt door JR Lopez.
In de 70 min maakte Beersel de klus helemaal af. Op tegenaanval werd Jimmy Deconinck in de ruimte gestuurd door de sterk akterende Beerselse Captain Romain Hardy. Deze was niet zelfzuchtig en legde af naar Mtafe die zijn tweede van de namiddag maakte. Dit doelpunt had wel een buitenspelgeur en bij Dworp bracht dit de poppen aan het dansen. Wat voor Beersel Drogenbos een groot feest diende te worden, eindigde in mineur, daar de scheidsrechter zich bedreigd voelde door de spelers en entourage van Dworp werd de wedstrijd op 10 min van het einde afgefloten.
Maar de jonge garde van Beersel Drogenbos liet het niet aan zijn hart komen en startte met de festiviteiten.
Al bij al een zeer sterke prestatie op het veld van de buur, die in de terugronde geen enkel thuisduel verloor.