Verbroedering BEERSEL-DROGENBOS haalt het van FC Kosova Schaarbeek

C21

Beersel_drogenbos
Foto Emiel Devogeleer

Kosova begon snedig aan deze partij en reeds in de eerste minuut miste Kappoy een kans om de bal in doel te deviëren. Aan de overkant was de kopslag van Hautman te zwak om de doelman te verschalken. Na 90’ sond de stand 2 – 1 in het voordeel van de thuisploeg

Aan een hoog tempo kozen beide ploegen resoluut voor de aanval : Santana dribbelde zich doorheen de VBD verdediging maar schoot gelukkig wild voorlangs. Even later miste Hautman voor doel. Op het halfuur speelde Devroede tekort op zijn doelman Peeters en deze laatste weerhield met een kamikazeredding de snelle Messias van een gemaakt doelpunt. Voor de pauze nog twee opwindende momenten : eerst lepelde Lars De Ridder een vrijschop over de muur, maar het leder likte de deklat en doelman Peeters moest al zijn klasse tonen en tikte met de vingertoppen een plaatsbal van Serbest in hoekschop.
Hetzelfde scenario kort na de rust : Kappoy verscheen alleen voor doel maar kon niet afwerken. Het was maar uitstel want Brasseur glipte doorheen de verdediging en hij werkte keurig af en het stond 0-1. VBD reageerde onmiddellijk en Traore beging een strafschopfout op Hautman : de ref wees naar de stip en Lars De Ridder stuurde de doelman de verkeerde kant op en bracht de bordjes in evenwicht. Een vrijschop van Niels Mosselmans spatte uiteen tegen de doelpaal. In de 75e minuut gebeurde het dan toch : een scherp aangesneden hoekschop van De Ridder werd door de mee opgerukte en kersverse vader Bart Poppe staalhard in doel gekopt. Even nadien kreeg de ingevallen Kipoy een huizenhoge kans om de wedstrijd te beslissen maar “Marcus” schoot onbegrijpelijk naast het open doel. Kosova ging in de slotminuten nog op zoek naar de gelijkmaker maar de bordjes bleven op 2-1 staan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...