U9 V. BEERSEL - DROGENBOS plaatsen zich voor tornooi AFC Ajax

U9 V. BEERSEL - DROGENBOS plaatsen zich voor tornooi AFC Ajax

Editiepajot_beersel_voetbal_foto_devogeleer
Ethan, Vince, Frank (afgevaardigde), Benito, Matteo, Gilles, Silvio (trainer), Yaro, Diego mogen naar Amsterdam. (Foto Emile Devogeleer)
 

Na de eindwinst op het indoortornooi van KSKL Ternat trokken de U9 van Verbroedering Beersel-Drogenbos naar het indoortornooi van de VFV (Voetbalfederatie Vlaanderen) in de Sporthal Bruultjeshoek te Sint-Katelijne-Waver. Dit tornooi wordt georganiseerd om de winterstop te overbruggen (www.wintervoetbal.be ) en de eindwinnaar krijgt een deelnameticket voor de eindronde van het Indoor Youth Tornooi van AFC Ajax te Amsterdam!

Het deelnemersveld telde 8 ploegen onder gesplitst in 2 groepen van 4, de eerste in de groep speelde de finale. De eerste groepswedstrijd was tegen Oud-Heverlee Leuven, na een korte aanpassingsperiode werd er vlot met 4-0 gewonnen. Eveneens de twee andere groepswedstrijden werden winnend afgesloten tegen respectievelijk SC Vilvoorde (3-1) en KFC Katelijne (3-0). In de finale moesten ze het opnemen tegen de zaalvoetbalclub van KK Malle-Beerse, na een wat stroef begin creëerde Beersel enkele goede kansen maar deze werden telkens gestopt door de doelman.
KK Malle-Beerse loerde op de counter maar kon zich geen weg banen door de attente verdediging. De wedstrijd eindigt op 0-0 waardoor elke ploeg 3 strafschoppen moest nemen om de eindwinnaar toe te wijzen. De eerste strafschop werd benut door Yaro maar Diego en Matteo konden het niet afmaken. Bij de 5de strafschop van KK Malle-Beerse haalde Vince de bal uit de winkelhaak waardoor Ethan de eindzege aan zijn voeten had en hij maakte het fraai af. De spelers waren door het dolle heen! De kwalificatie is een feit!
Op zondag 11 januari zullen de U9 de streek verdedigen in Amsterdam waarbij volgende clubs hun deelname al hebben bevestigd: Sp. Lokeren, KAA Gent, KRC Genk, PSV Eindhoven, AFC Ajax, FC Utrecht, Feyenoord Rotterdam én de winnaars van de kwalificatietornooien van België én Nederland! Een unieke ervaring voor spelers.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2014
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief