Gezamenlijk verkeersactie van Politiezone BEERSEL en RODE

C21 Css

Gezamenlijk verkeersactie van Politiezone BEERSEL en RODE

Editiepajot_politielogo
Ingezonden foto

In het kader van het actieplan verkeersveiligheid binnen de Politiezone Beersel en Politiezone Rode werden de handen in elkaar geslagen om gezamenlijk een verkeersactie te organiseren kaderend in de BOB-campagne van het BIVV. Deze verkeersactie was specifiek gericht naar het opsporen van alcohol en drugs in het verkeer.

Afgelopen weekend organiseerden de lokale politie van de zones Rode en Beersel  voor het eerst samen een grootschalig gecoördineerde BOB-actie met vaste statische verkeersdispositieven en dit zowel in de gemeenten Beersel, Sint-Genesius-Rode als Drogenbos. Hierbij werd tevens beroep gedaan op het federaal interventiekorps voor bijstand.

In de nacht van zaterdag op zondag moesten in totaal 341 bestuurders een pré-test uitvoeren met behulp van het alco-samplingstoestel (alcoholsensortoestel). Hieruit blijkt dat 39 bestuurders een positief resultaat bliezen.

De bestuurders met een positief resultaat werden naar het vast verkeersdispositief geleid alwaar zij de volledige alcoholprocedure dienden te ondergaan. 18 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden, bovendien werden er 4 bestuurders betrapt voor rijden onder invloed van drugs, hoofdzakelijk onder invloed van cocaïne en/of THC.

Voor de bestuurders onder invloed van drugs en 2 bestuurders alwaar de alcoholintoxicatie boven de 0,65 mg/l lag, werden het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor minimum 15 dagen. Voor de andere bestuurders werd hun rijbewijs ingehouden voor 6 of 3 uur. Er werden tijdens deze actie tevens 3 gerechtelijke processen-verbaal opgesteld waarbij twee voor drugsbezit en één voor verboden wapenbezit.

De lokale politie van beide politiezones wenst te benadrukken dat niet enkel tijdens de BOB-campagne, die loopt tot eind januari 2015, alcohol/drugs in verkeer-acties zullen plaatsvinden maar gedurende het hele jaar en dit op verscheidene tijdstippen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2022

archief