Verbroedering BEERSEL-DROGENBOS kreeg een ‘PLUS’ voor hun inzet voor de lokale gemeenschappen

C21 Css

Verbroedering BEERSEL-DROGENBOS kreeg een ‘PLUS’ voor hun inzet voor de lokale gemeenschappen

Editiepajot_beersel_drogenbod_1__foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer.
 
Editiepajot_beersel_drogenbod_2__foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

De Belgische voetbalbond KBVB en de voetbalfederatie Vlaanderen VFV hebben ingezien dat voetbal meer moet zijn dan wat er zich op de terreinen, in de kleedkamers en in de kantine afspeelt. Net zoals in onze buurlanden werd de laatste jaren sterker ingezet op community-gerichte werking: een betere samenwerking cederen tussen de voetbalclub en de lokale gemeenschap.

Bedoeling is het om clubs activiteiten te laten opzetten ten dienste van de gemeenschap, terwijl de gemeenschap zich ook engageert om de club te ondersteunen. een win-win dus.
Om sociale acties vanuit voetbalclubs te stimuleren en te ondersteunen, stichten KBVB en VFV de football+ foundation. Deze deelwerking binnen de voetbalbond stimuleert clubs om positieve acties naar de lokale gemeenschap te ondernemen, door tips en richtlijnen aan te reiken, door goede praktijkvoorbeelden te inventariseren en bekend te maken, en door clubs die zich onderscheiden inzake waardevolle initiatieven ten voordele van de gemeenschap te belonen door het + logo toe te kennen.
Verbroedering Beersel-Drogenbos heeft een traditie in het opzetten van sociale acties: een inzamelactie voor de familie van een gewaardeerde clubmedewerker nadat hun huis deel uitbrandde, het inzamelen van voetbalmateriaal voor een Beersels project voor straatkinderen in El Salvador, het organiseren van alcohol en drugspreventieactiviteitten voor scholieren en hun ouders, en binnenkort het ondersteunen en begeleiden van wandelvoetbal voor 55+ .
Voor deze activiteiten waarin deze club toonde dat zij een return willen geven voor de steun die zij van de lokale gemeenschap krijgt, is VBD als één van de eerste amateurvoetbalclubs door Football+ Foundation erkend als + club!
 Bij VBD zijn ze terecht fier om dit logo voortaan te mogen gebruiken op clubdocumenten, website en clublokaal
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2022

archief