Wandelvoetbal 55+ Verbroedering BEERSEL / DROGENBOS speelde vriendschappelijk tegen 55+ OHL Leuven

C21

Wandelvoetbal 55+ Verbroedering BEERSEL / DROGENBOS speelde vriendschappelijk tegen 55+ OHL Leuven

Editiepajot_emile_devogeleer_wandelvoetbal1_15062015
 
Editiepajot_emile_devogeleer_wandelvoetbal_15062015
 
Editiepajot_emile_devogeleer_wandelvoetbal2_15062015
 

5 jaar geleden startte in Groot Brittannië de nieuwe sport voor senioren ouder dan 55 jaar onder de naam “Walking football”. Momenteel zijn er in het verenigd koninkrijk meer dan 300 clubs aangesloten, in Nederland 26 clubs.

In Vlaanderen begint het fenomeen ook stilaan door te dringen in de verschillende voetbalclubs, zowel in de nationale als bij de provinciale reeksen.

 

Na Racing Genk sprong ook Verbroedering Beersel-Drogenbos ( als eerste amateurclub in Vlaanderen ) mee in het avontuur en miste hun start niet. De club telt momenteel 18 leden, 12 mannelijke en 6 vrouwelijke leden.

 

Tot eind dit jaar wordt de club ondersteund door de sportdienst van Beersel in samenwerking met Verbroedering Beersel-Drogenbos. In 2016 is het de voetbalploeg VBD die het wandelvoetbal onderdak geeft in hun voetbalaanbod.

 

In samenwerking met de sportdienst en VBD werd er op maandag 15/06 een bus ingelegd om spelers, familie en supporters te begeleiden naar hun eerste wedstrijd op verplaatsing.

 

De tocht ging naar het jeugdsportcentrum “Bruineveld” in Kessel Lo ( Leuven ) voor een wedstrijd tegen de 55+ van OHL Leuven.

 

Na een toespraak van leden van Football+ Federation, Voetbalbond Vlaanderen en afgevaardigden van beide clubs, mocht ex scheidsrechter Frans Van de Wijngaert de wedstrijd van tweemaal vijftien minuten op gang fluiten, het werd een hele sportieve wedstrijd die gewonnen werd door de plaatselijke ploeg van OHL Leuven, dit met 10-4.

 

Maar ook hier was deelnemen veel belangrijker dan winnen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief