DROGENBOS – Sint op streekderby tussen Verbroedering Beersel-Drogenbos en KFC Rode

Foto's Emile Devogeleer

Editiepajot_drogenbos_voetbal_2_foto_devogeleer

Editiepajot_drogenbos_voetbal_3_foto_devogeleer

Editiepajot_drogenbos_voetbal_4_foto_devogeleer

Lang geleden dat de tribune in Drogenbos nog eens vol zat voor een voetbalwedstrijd in 2de provinciaal. Het was niet omdat de Sint op bezoek kwam, maar voor de streekderby tussen VBD en KFC Rode, de nummer 4 ( KFC Rode met 22 punten ) en Beersel-Drogenbos ( 15° met 12 punten ). Het was KFC Rode dat het streekderby won.

De wedstrijd was lang gesloten met kansen langs de beide kanten, toch was het KFC Rode die voor de rust op voorsprong kwam via Cyril Peeters die de 0-1 op het bord zette tegen zijn ex club.
KFC Rode kon in de tweede helft nog verder uitlopen door een treffer van Lars De ridder, het was pas in de slotminuten dat Verbroedering Beersel-Drogenbos opnieuw kon aansluiten met een doelpunt van Kevin Vander-Auwera.
In deze spannende streekderby moest de scheidsrechter liefst 6 keer zijn gele kaarten bovenhalen, en een rode kaart ( twee maal geel ) voor Cyril Peeters.