Plaatsing veiligheidsportieken in kader van project DROGENBOS-BUIZINGEN

Plaatsing veiligheidsportieken in kader van project DROGENBOS-BUIZINGEN

Vsma_7309_2617_dj39yickwbu1_mjaymda0mdffdnvlihbvcnrpcxvlcybkzsbzw6ljdxjpdmoplmpwzw__
Pooten voor de vervanging van elektriciteit kabels . Foto @ Elia
 

 Elia, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, vervangt momenteel de laatste masten (7) van de luchtlijn tussen Drogenbos en Buizingen. Dit gebeurt conform de Corona-maatregelen. Om het naar beneden halen van de elektriciteitsdraden, de vervanging van de masten en het ophangen van de nieuwe elektriciteitsdraden veilig te laten verlopen, worden portieken geplaatst.

Obstakels onder de luchtlijn worden zo beschermd. Installatie torenkraan op de hoek van de A.Vaucampslaan en de Guido Gezellestraat De bestaande luchtlijn kruist in Huizingen ter hoogte van het station de spoorweg. Ter bescherming van de spoorwegleidingen gebruikt Elia een speciaal type beschermingsportieken nl. met een beschermnet dat aan een torenkraan hangt. De plaatsing hiervan gebeurt in overleg met Infrabel. De voorbereidende werken voor de plaatsing van de kraan straten op maandag 25 mei en op zaterdag 30 mei wordt de installatie voltooid.

De kraan en het net blijven staan tot het einde van de werken dat voorzien wordt in het najaar 2020. Omleiding tijdens de installatie van de torenkraan De installatie van de torenkraan vindt plaats tussen 25 mei en 30 mei 2020. Tijdens deze periode zal de A. Vaucampslaan tussen de Kortestraat en de J. Van Laetstraat afgesloten zijn voor alle verkeer.

Bijkomend geldt er ook een parkeerverbod in deze straten. De omleiding loopt via de Kortestraat en de J. van Laetstraat. 2 Omleiding tijdens de werken Vermits de kraan gedurende de werken gedeeltelijk op de rijweg zal staan, zal de A. Vaucampslaan daarna ingericht worden als éénrichtingsstraat tussen de Kortestraat en de J. van Laetstraat. Tijdens deze periode wordt een omleiding via de Kortestraat voorzien die in beide richtingen toegankelijk zal zijn. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief