Invaren Drie Fonteinenbrug in DROGENBOS

C21

Invaren Drie Fonteinenbrug in DROGENBOS

11
 

Belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Drie Fonteinenbrug op de grens van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw: op 26 en 27 juni 2021 wordt de boogbrug over het Kanaal naar Charleroi naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd. Dat gebeurt volgens een speciaal procedé.

De 74 meter lange boogbrug ligt momenteel parallel met de waterweg op de linkeroever van het Kanaal naar Charleroi. Voor ze kan worden verplaatst, moet ze eerst 90° worden gedraaid. Het zuidelijke deel van de brug blijft vervolgens op linkeroever. Het noordelijke deel wordt op een ponton gereden en naar rechteroever vervoerd. De werken zullen het hele weekend in beslag nemen.

De nieuwe brug moet de ontsluiting en verkeersveiligheid in en rond de bedrijvenzone langs het kanaal verbeteren en tegelijk het watergebonden transport stimuleren. De bouw van de brug houdt rekening met de opwaardering van het Kanaal naar Charleroi. Een pakket van maatregelen dat de toegankelijkheid van het kanaal voor binnenschepen moet verbeteren en de containervaart moet bevorderen.

OPGELET!
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan blijven gelden. Daarom vragen we om niet ter plaatse te komen kijken. We brengen de hele invaaroperatie mooi en beeld en zullen die beelden na het invaren ook delen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 sep 2023

archief