Versnellen boosterprik door capaciteitsverhoging vaccinatiecentrum Zennevallei

C21

Versnellen boosterprik door capaciteitsverhoging vaccinatiecentrum Zennevallei

Vaccinatie_halle_
 

Op dit moment nodigde de eerstelijnszone Zennevallei alle 60+ inwoners die in aanmerking kwamen en alle mensen in de zorg uit voor een boosterprik. Bij de 60+’ers gaat het om mensen die reeds 6 maanden geleden een tweede Pfizer vaccin of 4 maanden geleden een tweede AstraZeneca vaccin of 2 maanden geleden een J&J vaccin kregen. Wie jonger dan 60 jaar is en reeds 2 maanden een J&J vaccin kreeg, werd eveneens uitgenodigd. Voor de 60 tot 64 jarigen zijn de uitnodigingen onderweg per post. Deze zouden moeten in de bus vallen in de loop van volgende week. 
Wij verwachten dat de hogere overheid op zaterdag 27 november 2021 groen licht geeft om mensen jonger dan 60 jaar die 4 maanden geleden een tweede AstraZeneca prik kregen uit te nodigen voor hun boosterprik. Van zodra deze beslissing valt, vertrekken de circa 4.900 uitnodigingen nog dit weekend.
Om deze extra vaccins te kunnen plaatsen, wordt de capaciteit verhoogd door 6 dagen per week te prikken. Het vaccinatiecentrum zal ook ruimere openingstijden hebben. Dankzij deze capaciteitsverhoging zullen alle mensen die reeds in aanmerking komen voor een boosterprik hun derde prik krijgen voor uiterlijk midden januari 2022. Wie komt in aanmerking? Iedereen die 2 maanden geleden een J&J vaccin of 4 maanden geleden een tweede AstraZeneca vaccin kreeg.
De eerstelijnszone en de lokale besturen van de zeven gemeenten in de Zennevallei willen hiermee hun bijdrage leveren in het maximaal versnellen van de boosterprik.

Voor de bevolking, jonger dan 60 jaar, die het Pfizer vaccin kreeg, moet de hogere overheid het licht nog op groen zetten. Van zodra dit gebeurt, kunnen ook zij uitgenodigd worden voor een boostervaccin, 6 maanden na hun laatste prik. 

Van 23 december tot en met 2 januari is het vaccinatiecentrum gesloten. Gedurende deze periode worden er extra containers geleverd en ingericht, met extra vaccinatielijnen, om nog meer mensen tegelijk te kunnen vaccineren. Zo zijn we voorbereid op het plaatsen van de boosterprik bij de mensen die het Pfizer vaccin kregen. 

Wens je toch nog een eerste prik? 
Heb je nog geen eerste prik tegen het coronavirus gehad? In het vaccinatiecentrum De Bres kan je nog steeds een eerste prik laten zetten tijdens de vrije inloopmomenten op woensdagnamiddag van 13 tot 17 uur. Je kan ook een afspraak maken via vaccinatie@halle.be of 02 525 03 40. Ook in De Passage in Drogenbos kan je op donderdag 9 december tussen 17 en 20 uur terecht voor een eerste of tweede prik.

Belangrijk!

-       Van 23 december tot en met 2 januari is het vaccinatiecentrum De Bres gesloten, wij werken aan de uitbreiding.

-       De Bres: Monseigneur Senciestraat 13, 1500 Halle.

-       De Passage Drogenbos: Grote Baan 293 1620 Drogenbos.

-       Ben je net 12 geworden? Dan krijg je automatisch een uitnodiging in de bus.

-       1ste en 2de prik = vrije inloop. Boosterprik = enkel en alleen op uitnodiging!

-       Uitnodigingen worden verstuurd per post, dit kan enkele dagen duren! 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief