BEERSEL/HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW/LINKEBEEK/DROGENBOS/SINT-PIETERS-LEEUW Versnelde vaccinatie scholen en kinderdagverblijven in Zennevallei

C21

BEERSEL/HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW/LINKEBEEK/DROGENBOS/SINT-PIETERS-LEEUW Versnelde vaccinatie scholen en kinderdagverblijven in Zennevallei

Editiepajot_bart_devill___vaccinatiecentrum_zennevallei_dec
foto Bart Devillé
 

 

Een constructief overleg tussen de burgemeesters en de stuurgroep vaccinatie Zennevallei resulteert in versnelde boosterprikken voor alle medewerkers van alle scholen en alle kinderdagverblijven op het grondgebied van de 7 gemeenten. Minister Weyts en minister Beke stelden op 16 december een kader op voor de versnelde vaccinatie van deze medewerkers. Dit kader voorziet dat, voor zover het de geplande capaciteit van het vaccinatiecentrum niet aantast, de medewerkers versneld kunnen worden geprikt in dat vaccinatiecentrum. Er zal een extra niet-geplande shift worden georganiseerd op maandagavond 03.01.2022. De leerkrachten van de middelbare scholen worden in de Zennevallei meegenomen in de oproep voor een boosterprik.

 

Alle scholen en alle kinderdagverblijven worden via de lokale besturen gecontacteerd om de lijsten van de medewerkers te actualiseren. Enkel medewerkers die in aanmerking komen voor een boosterprik (2/4/4 maanden na laatste vaccin) kunnen zich op de lijst zetten. Er wordt hen expliciet gevraagd geen contact te nemen met het callcentrum van het Vaccinatiecentrum zodat het niet onnodig overbelast wordt.

De medewerkers die in aanmerking komen, zullen rond 29-30-31 december 2021 een uitnodiging ontvangen om zich aan te dienen in het Vaccinatiecentrum op 3 januari 2022. Om een vlotte werking, zonder files, te verzekeren, zal het moment van vaccinatie niet zelf te kiezen zijn. Medewerkers zullen verspreid worden opgeroepen tussen 17 en 21 uur. Zo wordt het veilig gehouden voor iedereen! Deze dag kan slechts één maal worden ingericht. Medewerkers, die zich op deze dag niet kunnen aanbieden, blijven wel op de reservelijst staan om versneld aan bod te komen als er in de reguliere werking gaten vallen. Met dit initiatief willen de 7 burgemeesters van de eerstelijnszone Zennevallei alle scholen, klassen en kinderdagverblijven alle kansen geven om maximaal open te blijven na de kerstvakantie.

Bij één of twee besmettingen in een klas of kinderdagverblijf is er immers een zware impact op de klas en de bijhorende gezinnen, dit gaat al snel over 70 tot 100 personen.

Om sluitingen van klassen en kinderdagverblijven zo veel als mogelijk te vermijden, zetten de besturen nu massaal in op het vaccineren van de medewerkers bovenop de reguliere werking aan de reeds verhoogde capaciteit voor de hele bevolking.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief