Afvalophalingen bij Intradura starten om 5u door aangekondigde hitte

C21

Afvalophalingen bij Intradura starten om 5u door aangekondigde hitte

100l_zak_rek
 

De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal de afvalophalingen van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te plaatsen.  

 

Vanaf dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni start de afvalophaling om 5 uur. Door de aangekondigde hitte heeft Intradura beslist om alle buitenactiviteiten vroeger te starten. “Onze ophalers en chauffeurs moeten met de nodige veiligheidskledij zoals handschoenen en veiligheidsschoenen, zwaar werk uitvoeren. Met dit weer is dat in de namiddag niet meer verantwoord. Als de hitte ook nadien zou aanhouden, kan deze maatregel verlengd worden. Onze inwoners houden best onze facebook, website of de communicatiekanalen van onze gemeenten in de gaten. ” klinkt het bij Intradura. Zet dus best je afval de avond voordien al buiten. Zo ben je zeker dat jouw zak of doos op tijd buitenstaat.

 

“Ook voorgaande jaren kregen we te maken met aanhoudende periodes van hoge temperaturen. Het mogelijk vroeger starten werd dan ook standaard opgenomen op de afvalkalender” aldus Gunther Van Heymbeeck, operations manager bij Intradura. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief