Artikels Archief van Linkebeek

Café Combinne bestaat 10 jaar in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Tien jaar geleden namen Archeduc en vzw ‘de Rand’ het initiatief om in Linkebeek een Café Combinne te starten. Beide organisaties boden hiermee wekelijkse ontmoetingskansen tussen verschillende gemeenschappen en culturen. Tijdens die ontmoeting kreeg het Nederlands telkens een belangrijke plaats als communicatietaal. Wie Nederlands leert, kan de taal hier oefenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK - Grasduinen in de Grasmusdreef

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Streekvereniging Zenne en Zoniën organiseert dit jaar een fotowedstijd met Onroerend Erfgoed als thema. Ze wil iedereen stimuleren om waardevolle gebouwen en landschappen in de streek beter te leren kennen. Geregeld wordt de aandacht gevestigd op  onvoldoende bekende mooie gebouwen en dorpsgezichten, zo ook in Linkebeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK Yves Ghequiere wordt dan toch geen burgemeester van Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___yves_ghequiere
foto Bart Devillé
 

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans zal Yves Ghequiere, die was voorgedragen-ook met steun van de Vlaamse oppositie Prolink- als kandidaat-burgemeester van Linkebeek, niet benoemen. Nadat de Raad van State herhaaldelijk de niet-benoeming van Damien Thiéry had bevestigd, werd Yves Ghequiere voorgedragen als kandidaat-burgemeester. Ook Ghequiere weigert nu echter de (taal)wetgeving in Linkebeek toe te passen. Hierdoor zal ook hij niet worden benoemd door minister Homans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Kom mee buiten spelen en sporten in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 19 april tussen 13u en 16u, want dan is het al voor de eerste keer 'Buitenspeeldag' in Drogenbos! Op die dag gaan de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM en KADET tussen 13u en 16u op zwart. Geen televisie die namiddag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK - De befaamde Zeepkistenrace is weer in aantocht

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Na twee jaar is het weer zover, de zeepkistenrace strijkt weer neer in Linkebeek. Het is dus weer tijd om het containerpark te plunderen, de zolders en kelders uit te ruimen of tussen het grof vuil van de buurman te snuffelen…. De zesde editie van de zeepkistenrace komt eraan! Op 14 mei krijgen waaghalzen en creatievelingen de kans om hun eigen zeepkist te bouwen en (hopelijk) als een speer over het uitgestippelde parcours te vliegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Stage Nederlands in GC de Moelie in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

De Horizon vzw en vzw ‘de Rand’ organiseren speelse en leerrijke stages Nederlands tijdens de schoolvakanties. Met een gevarieerd programma beleven de kinderen een unieke week in het Nederlands. De begeleiders stimuleren de kinderen tijdens het spelen om Nederlands te spreken, het zijn geen taallessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK Gemeenteraad keurde verdeling subsidies aan de verenigingen goed

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van maandag 6 maart werd ook de verdeling van de subsidies aan de verenigingen goedgekeurd. De meerderheidsfractie LB stemde “ja”, de Vlaamse oppositie Prolink onthield zich. Het agendapunt werd toegelicht door bevoegd schepen Valérie Geeurickx(LB). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK Toekomstige(?) burgemeester Yves Ghequiere zat zijn eerste gemeenteraad voor

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 Eerste schepen en voorzitter van de gemeenteraad Damien Thiéry kon er niet zijn en liet zich verontschuldigen op de raad van maandag 6 maart. De raad vond dan plaats onder leiding van schepen Yves Ghequiere, vorige gemeenteraad  door de LB fractie- met de steun van Prolink-nog voorgedragen als kandidaat burgemeester, in vervanging van Damien Thiéry. Het werd dan ook uitkijken hoe de toekomstige(?) burgemeester het er zou van afbrengen. En het werd alleszins geen succesvol optreden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Zanzibar in GC de Moelie in LINKEBEEK

Land_van_de_zwarten
Ingezonden foto
 

Zanzibar komt donderdag 16 februari om 20u in GC de Moelie, in Linkebeek. Dit Belgisch-Afrikaanse orkest zoekt naar de ontbrekende schakel tussen de traditionele Afrikaanse ritmes en de eerste Afro-Amerikaanse stijlen als de blues, boogiewoogie, ragtime, swing en gospel. De orkestleider is de wereldberoemde boogiewoogiepianist Renaud Patigny.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK Zenne en Zoniën organiseert unieke inkijk in Linkebeekse viskwekerij

Editiepajot_bart_devill___viskwekerij
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar leek het nog alsof de viskwekerij (officieel “centrum voor visteelt van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek”) van de Vlaamse overheid bij het Schaveyspark in Linkebeek zou worden gesloten. Dit plan is uiteindelijk niet doorgegaan en de site kan nu zelfs opnieuw worden bezocht. Enkel in groep, weliswaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / REGIO OCMW’s en CAW organiseren een interactief toneel rond schulden

Editiepajot_bart_devill___ocmw
foto Bart Devillé
 

 Het OCMW Beersel organiseert samen met de OCMW’s uit de regio (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos,…) en CAW(Centrum Algemeen Welzijnswerk) Halle-Vilvoorde een interactief toneel. De deelnemers worden meegezogen in een negatieve spiraal van een te hoge schuldenberg en ervaren hoe dit voelt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

LINKEBEEK Budget 2017 van Linkebeek al vastgesteld

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 Als eerste gemeente van de regio stelde Linkebeek al het budget 2017 vast en keurde ook de aanpassing van het meerjarenplan 2014-2019 van de gemeente goed. De oppositie van Prolink onthield zich wel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK Agendapunten gemeenteraad vlot goedgekeurd

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 Voor de laatste gemeenteraad van 2016 in Linkebeek was er blijkbaar al enige invloed te voelen van Kerstmis of “het feest van de vrede”. Immers? Buiten het budget van 2017 en de aanpassing van het meerjarenplan 2014-2019, werden alle punten unaniem goedgekeurd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Luc Janssens stelt tentoon op De Muur in GC de Moelie in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Foto © Tine De Wilde
 

In december is het de beurt aan Luc Janssens om zijn kunstwerken tentoon te stellen op 'De Muur' in GC de Moelie. Deze man uit Mechelen schildert heel realistisch, maar op een andere manier. In 2003 startte hij met een opleiding van zeven jaar in tekenkunst en modeltekenen aan de Academie van Mechelen. Dat evolueerde uiteindelijk naar schilderkunst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2016
Elsie De Greef
i
 

De witte Zwarte Piet in GC de Moelie in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

GC de Moelie brengt de familievoorstelling ‘De witte Zwarte Piet’ op zondag 4 december om 15u. Een interactieve voorstelling over de eeuwenoude traditie rond Sinterklaas. Het centrale thema ‘hoe Zwarte Piet aan zijn kleurtje kwam’, is dan ook heel actueel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Griezelen in Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___griezelen_linkebeek
ingezonden foto
 

 Zondag 30 oktober wordt Eetcafé de Moelie in Linkebeek ter gelegenheid van Halloween omgebouwd tot een griezelpaleis. Een tovenaar komt spannende verhaaltjes voorlezen en wie het wil kan gratis worden geschminkt. Voor liefhebbers zijn er onbeperkt pannenkoeken met grenadine voor maar 5 euro per persoon. Jong en oud zijn van harte welkom vanaf 13u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/DROGENBOS/LINKEBEEK CC de Meent, GC de Boesdaalhoeve en GC de Moelie/Muse slaan (nogmaals) de handen in elkaar

Editiepajot_bart_devill___brochurekids
foto Bart Devillé
 

 Ondanks de vele initiatieven die in het verleden al plaats vonden, blijkt de waarde van cultuur voor kinderen nog vaak onderschat. Toch is actief met cultuur bezig zijn cruciaal voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind en vooral heel leuk en boeiend. Net daarom ontwikkelden CC de Meent, GC de Boesdaalhoeve en GC de Moelie/Muse een kinderBUURT doe-boekje in XS en XL formaat. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Cultuurraad LINKEBEEK organiseert een quiz

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Cultuurraad Linkebeek organiseert een quiz op zaterdag 29 oktober om 19u30. Inschrijven kan in de Moelie, ploegen bestaan uit maximaal 5 deelnemers en de prijs bedraagt 5 euro per ploeg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Meezingen mag in SINT-GENESIUS-RODE en LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Theatergroep van A tot Z had vorig jaar veel succes met 'Gelukkig zijn', een muzikale theaterproductie met anderstaligen. Het inspireerde Muziektempel AB in Brussel tot succesvolle maandelijkse zangsessies met Nederlandstalige liedjes. In de Week van het Nederlands organiseert vzw ‘de Rand’ in haar gemeenschapscentra ook meezingsessies, voor Nederlands- én anderstaligen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 16 mei 2017
Elsie De Greef | 14 mei 2017
Elsie De Greef | 23 mrt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 11 mrt 2017
Elsie De Greef | 12 feb 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Hugo Devillé | 27 okt 2016
Elsie De Greef | 10 okt 2016

archief