SINT-GENESIUS-RODE / LINKEBEEK / DROGENBOS - Politie en Vlaamse belastingsdienst zetten wanbetalers aan de kant

SINT-GENESIUS-RODE / LINKEBEEK / DROGENBOS - Politie en Vlaamse belastingsdienst zetten wanbetalers aan de kant

Editiepajot_politielogo
Ingezonden foto

Wie door de gemeenten Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos rijdt, zorgt er maar beter voor dat hij zijn verkeersbelasting heeft betaald. Kaderend in het zonaal veiligheidsplan van de Pz Rode werd er, in samenwerking en partnerschap met de Vlaamse Belastingsdienst (VLABEL), een verkeersactie uitgevoerd specifiek gericht naar deze fiscale fraude.
 
Bestuurders die rondrijden met voertuigen voorzien van buitenlandse nummerplaten werden door de politie aan kant gezet en onderworpen aan een controle. Gezien de specifieke materie werd dit uitgevoerd door Vlaamse Belastingsdienst (VLABEL) op de Waterloosesteenweg (N5) en dit in beide rijrichtingen. De controle vond plaats op woensdag 29.01.14 tussen 09.00 uur en 13.00 uur.
 
Er werden in totaal 158 voertuigen voorzien van buitenlandse kentekenplaat gecontroleerd. 38 processen-verbaal werden hierbij opgesteld wegens het niet in regel zijn met de verkeersbelasting. Eén bestuurder werd naar aanleiding van een gerechtelijke seining overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor en mocht nadien beschikken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief