PRE-TRIAGECENTRUM IN HALLE WORDT DINSDAG OPGESTART

C21

PRE-TRIAGECENTRUM IN HALLE WORDT DINSDAG OPGESTART

Img_3993
 

Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, Artsenkring/Wachtpost Zennevallei, Eerstelijnszone Zennevallei, stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos slaan de handen in elkaar en starten een pre-triagecentrum op. In zo’n centrum worden patiënten – in twijfelgevallen én na afspraak – klinisch onderzocht door een arts. Deze beslist dan of er een spoedopname nodig is of dat de patiënt naar huis kan.

Aan het AZ Sint-Maria wordt momenteel met enkele containers zo’n pre-triagecentrum ingericht. Dit centrum zal dinsdag al operationeel zijn.
In een pre-triagecentrum worden zieken klinisch onderzocht door huisartsen of pediaters. Dit onderzoek kan enkel plaatsvinden op afspraak, gemaakt door de huisarts. Op basis van dat onderzoek worden mensen doorverwezen naar de spoedafdeling of wordt er bepaald dat ze opnieuw naar huis kunnen met de nodige voorzorgsmaatregelen.
Het pre-triagecentrum zorgt ervoor dat er minder besmettingsgevaar is tussen patiënten en ook dat de werkdruk op onze spoedgevallendienst en de huisartsen meer onder controle is.
De regel blijft dat je eerst telefonisch contact moet opnemen met je huisarts wanneer je ziek bent. Hij/zij zal beslissen of dergelijk klinisch onderzoek nodig is en zal u een afspraak geven in het pre-triagecentrum aan het ziekenhuis van Halle. Ga dus in geen geval op eigen initiatief naar dit triagecentrum, u zal er geweigerd worden.
Info: Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle | T 02 363 12 11
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 28 feb 2024
Hugo Devillé | 02 feb 2024
Hugo Devillé | 02 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief